Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 15:35:36

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εκλογές 2010 arrow Εκλογές 2010: Οι πρωτιές στους δήμους
Εκλογές 2010: Οι πρωτιές στους δήμους
Πηγή: Express.gr
 Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών, με 20 νέους δημάρχους να αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους στις αρχές του νέου χρόνου έχοντας εξασφαλίσει ποσοστό πάνω από 60% στη δεύτερη Κυριακή, ενώ 30 είναι αυτοί που τα ποσοστά τους μόλις που ξεπερνούν το 50%.

    Το μεγαλύτερο ποσοστό 65,62%, τη δεύτερη Κυριακή, συγκέντρωσε ο Ανδρέας Παχατουρίδης, στο δήμο Περιστερίου. Ακολουθούν στο δήμο Βύρωνα ο Νικόλαος Χαρδαλιάς με 64,69% και ο Αντώνιος Χατζηδιαμαντής με 64,61% στο δήμο Λήμνου.

    Το μικρότερο ποσοστό 50,04% έλαβε ο νέος δήμαρχος Αμοργού Νικήτας Ρούσσος, ενώ λίγο πιο πάνω με ποσοστό 50,05%. βρίσκονται οι δήμαρχοι Ισταίας - Αιδηψού Ευβοίας Ζάχος Χριστοφής και Ευρώτα Λακωνίας Ιωάννης Γρυπιώτης.

    Εξάλλου, 78 δήμαρχοι επανεκλέχθηκαν στο δεύτερο γύρο, ανανεώνοντας τη θητεία τους για άλλα τέσσερα χρόνια στους νέους «Καλλικρατικούς» δήμους.

    Στο μεταξύ, η χήρα του Γιώργου Αποστολάκη, Ευτυχία, εκλέχθηκε δήμαρχος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, με ποσοστό 51,50%, έναντι 48,50% που έλαβε ο Χαράλαμπος Τομπούλογλου-Λεωνιδόπουλος.

    Η κ. Αποστολάκη πήρε τη θέση της υποψηφίας δημάρχου, μετά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, καθώς ο σύζυγός της και υποψήφιος δήμαρχος απεβίωσε ξαφνικά, από καρδιακή ανακοπή. Ο εκλιπών είχει προηγηθεί με ποσοστό 33,40% του κ. Τομπούλογλου που είχε πάρει ποσοστό 24,05%.

    Στο δήμο Δομοκού Φθιώτιδας νέος δήμαρχος θα αναλάβει ο πρώην υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Στυλιανός Σύρος, που το όνομά του συνδέθηκε με την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη». Ο κ. Σύρος, που συμμετείχε στις εκλογές ως ανεξάρτητος, πήρε ποσοστό 56,26%, αφήνοντας δεύτερο τον νυν δήμαρχο Δημήτριο Τζιαχρήστα με 43,74%.

    Στη Στυλίδα Φθιώτιδας ο ηθοποιός Απόστολος Γκλέτσος εξελέγη δήμαρχος με ποσοστό 54,49% κερδίζοντας τη νυν δήμαρχο Αλέκα Καραγεωργίου-Σχορετανίτη, που έλαβε ποσοστό 45,51%.

    Τέλος, στον δήμο Αριστοτέλης Χαλκιδικής ο Χρήστος Πάχτας κέρδισε τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ και νυν δήμαρχο Μιχαήλ Βλαχόπουλο με ποσοστό 51,67% έναντι 48,33%.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου