Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019, 02:52:40

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εκλογές 2010 arrow Eκλογές 2010: Οι νέοι Δήμαρχοι στην Πελοπόννησο
Eκλογές 2010: Οι νέοι Δήμαρχοι στην Πελοπόννησο
Πηγή: Express.gr
 Με σημαντικές ανατροπές ολοκληρώθηκαν οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στην Πελοπόννησο.

    Σε επίπεδο Περιφέρειας έγινε η μεγάλη ανατροπή. Για πρώτη φορά η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο χάρτη της επικράτειας έχει πράσινο χρώμα, ύστερα από την επιτυχία του ανεξάρτητου συνδυασμού ‘'ΑΝέα Πελοπόννησος'Α'Α με πρώτο αιρετό Περιφερειάρχη τον πρώην υφυπουργό και επί σειρά ετών βουλευτή Αρκαδίας Πέτρο Τατούλη, το συνδυασμό του οποίου στήριξαν το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ. Ο συνδυασμός του νέου περιφερειάρχη σημείωσε ρεκόρ ποσοστού στην Αρκαδία που φτάνει το 67,99%.

    Σε επίπεδο Δήμων φαίνεται ότι στο σύνολο των εκλεγέντων δημάρχων της περιφέρειας οι περισσότεροι δεν είχαν ή δεν θέλησαν να έχουν κομματική στήριξη και αυτό επιβραβεύτηκε από τους πολίτες.

    Στην Αρκαδία και στο Δήμο Τρίπολης, έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δήμαρχος εξελέγη ο Γιάννης Σμυρνιώτης που στηρίχθηκε από τη ΝΔ, έναντι του Δημήτρη Παυλή που ήταν επικεφαλής ανεξάρτητου ψηφοδελτίου, αν και ο ίδιος είναι πολιτευτής του κυβερνώντος κόμματος, ενώ ο συνδυασμός που στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά στο Δήμο Τρίπολης ήρθε τρίτος και με μεγάλη διαφορά ψήφων από τον δεύτερο. Στους υπόλοιπους δήμους του νομού εξελέγησαν από την πρώτη Κυριακή στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας ο Γιάννης Μαρνέρης και στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας ο Μανόλης Σκαντζός, επικεφαλής και οι δύο ανεξάρτητου ψηφοδελτίου. Από τη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση αναδείχθηκαν νικητές, επίσης, οι ανεξάρτητες υποψηφιότητες του Γιάννη Γιαννόπουλου στο Δήμο Γορτυνίας και του Τάκη Μπούρα στο Δήμο Μεγαλόπολης.

    Στη Λακωνία οι δήμαρχοι που εκλέχτηκαν ήταν όλοι επικεφαλής ανεξάρτητων συνδυασμών. Από την πρώτη Κυριακή είχαν εκλεγεί στο Δήμο Ανατολικής Μάνης ο Πέτρος Ανδρεάκος, στο Δήμο Μονεμβασίας ο Ηρακλής Τριχείλης και στο Δήμο Ελαφονήσου ο Παναγιώτης Ψαρομμάτης. Από τη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση νικητές αναδείχθηκαν στο Δήμο Ευρώτα ο Γιάννης Γρυπιώτης με μόλις έντεκα ψήφους διαφορά από τον Φίλιππο Πήλιουρα και στο Δήμο Σπαρτιατών ο Σταύρος Αργειτάκος κέρδισε με διαφορά τον εν ενεργεία νομάρχη Λακωνίας Κώστα Φούρκα.

    Στο νομό Αργολίδας πλην του δημάρχου 'Αργους - Μυκηνών που στηρίχθηκε από τη ΝΔ, οι υπόλοιποι δήμαρχοι εξελέγησαν με τη "σημαία" του ανεξάρτητου. Από την πρώτη Κυριακή εξελέγη στο Δήμο Επιδαύρου ο Κωνσταντίνος Γκάτζιος και στο Δήμο Ερμιονίδας ο Δημήτρης Καμιζής, ενώ από τη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση στο Δήμου Ναυπλίου για τρίτη θητεία εξελέγη ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς και στο Δήμο 'Αργους - Μυκηνών ο Δημήτρης Καμπόσος.

    Στο νομό Μεσσηνίας από την πρώτη Κυριακή κέρδισε το Δήμο Καλαμάτας ο εν ενεργεία δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας στηριζόμενος από τη ΝΔ. Στους υπόλοιπους Δήμους εξελέγησαν με τη στήριξη της ΝΔ, ο Στάθης Αναστασόπουλος στο Δήμο Μεσσήνης, ο Δημήτρης Καφαντάρης στο Δήμο Πύλου-Νέστορος και ο Κωνσταντίνος Κόλλιας στο Δήμο Τριφυλλίας. Στους Δήμους Δυτικής Μάνης και Οιχαλίας εξελέγησαν δήμαρχοι, οι Δημήτρης Γιαννημάρας και Φίλιππος Μπάμης, αντίστοιχα, που ήταν επικεφαλής ανεξάρτητων συνδυασμών.

    Στην Κορινθία κέρδισαν οι ανεξάρτητες υποψηφιότητες, από την πρώτη Κυριακή στο Δήμο Νεμέας ο Ευάγγελος Ανδριανάκος και από τη χθεσινή αναμέτρηση ο Αννίβας Παπακυριάκου στο Δήμο Βέλου-Βόχας, ο Κωνσταντίνος Λογοθέτης στο Δήμο Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων, ο Αντώνης Κλαδούχος στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και ο Σπύρος Σταματόπουλος στο Δήμο Συκιωνίων, ενώ επανεξελέγη με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ ο Αλέξανδρος Πνευματικός στο Δήμο Κορινθίων.
   


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου