Τρίτη, 23 Απριλίου 2019, 03:15:50

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εκλογές 2010 arrow Τα ξένα ΜΜΕ για το β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών
Τα ξένα ΜΜΕ για το β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών
Πηγή: Express.gr
 Τα ξένα μέσα ενημέρωσης φιλοξένησαν εκτενή ρεπορτάζ και για το β' γύρο των ελληνικών αυτοδιοικητικών εκλογών. «Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει τις εκλογές στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος του BBC. Στο άρθρο του με τίτλο «Οι Σοσιαλιστές κερδίζουν τις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα» γίνεται αναφορά στη νίκη του ΠΑΣΟΚ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και στις δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου για εντολή από το λαό να συνεχίσει τις «αυστηρές μεταρρυθμίσεις». «Οι Έλληνες Σοσιαλιστές αύξησαν τη διαφορά», αναφέρει σε τίτλο της η ηλεκτρονική έκδοση της Wall Street.

«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός πιέζει για μεταρρυθμίσεις μετά την εκλογική νίκη», αναφέρει το Reuters, για νίκη των σοσιαλιστών κάνει λόγο η γαλλική Figaro, επισημαίνοντας την ανατροπή στο δήμο Αθηναίων. «Οι Έλληνες σοσιαλιστές πέρασαν το μάθημα των αυτοδιοικητικών εκλογών», αναφέρει η ισπανική El Pais.

Το αποτέλεσμα και του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελλάδα αποτελεί "επιβεβαίωση της μεταρρυθμιστικής γραμμής", εκτιμά η γερμανόφωνη εφημερίδα της Ελβετίας Neue Zurcher Zeitung (NNZ). Στην ηλεκτρονική της έκδοση η ΝΝΖ, αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου "μετά τις επιτυχείς γι' αυτόν δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, θέλει να συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική του πολιτική και να κυβερνήσει μέχρι το 2013. Προηγουμένως, ενόψει της κρίσης, είχε απειλήσει επανειλημμένα με εκλογές. Στο δεύτερο γύρο των εκλογών το κόμμα του, το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, επέτυχε σημαντικές νίκες και ανέδειξε και το δήμαρχο της Αθήνας", σημειώνει η ΝΖΖ.

Στις έντυπες εκδόσεις των γερμανικών εφημερίδων δεν υπάρχουν αναφορές λόγω του προχωρημένου της ώρας των αποτελεσμάτων των χθεσινών εκλογών.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου