Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 08:19:53

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εκλογές 2010 arrow Το Βιογραφικό του νέου Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη
Το Βιογραφικό του νέου Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη
Πηγή: Express.gr
Το Βιογραφικό σημείωμα νέου Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, όπως εμφανίζεται στο site του:

Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι γέννημα - θρέμμα Θεσσαλονικιός. Μαθητής Δημοτικού στο Πειραματικό σχολείο του ΑΠΘ, μαθητής Γυμνασίου στο Κολέγιο «Ανατόλια», πτυχιούχος του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ , διπλωματούχος οινολόγος, άριστος γνώστης της αγγλικής και γαλλικής γλώσσας, με μακρά εμπειρία, συμμετοχή και διακρίσεις σε ελληνικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς.

Για τη Θεσσαλονίκη
Ενεργός πολίτης, με άποψη και έντονη παρουσία, ενδιαφέρον και αγωνία για την τύχη της πόλης που ταλανίζεται από τις ανιστόρητες και αυθαίρετες επιλογές της διοίκησης του Δήμου, έδειξε τη δύναμη και την αποτελεσματικότητα της κοινωνίας των ενεργών πολιτών:

    * Ιδρυτικό μέλος (1992) της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Σε συνεργασία με οικολογικές οργανώσεις με πολίτες και φορείς της Θεσσαλονίκης απέτρεψαν το μπάζωμα της παλιάς παραλίας.

    * ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ (2002) του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Τώρα», του Αγάπιου Σαχίνη.
    * Υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ (2004) στην τελευταία, μη εκλόγιμη τιμητική θέση, μετά από προσωπική πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου.

    * Στις 7 Ιουνίου 2005, μαζί με τους καταξιωμένους από τη δράση τους Δημοτικούς Συμβούλους Παναγιώτη Αβραμόπουλο, Λάζαρο Ζαχαριάδη και Ανδρέα Κουράκη, συγκροτούν την ενωτική «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ».

    * Στις 7 Ιουλίου 2006, μετά την άρνηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να αφουγκραστούν την αγωνία της τοπικής κοινωνίας και την επιμονή τους σε στείρα καταγραφή κομματικών δυνάμεων στον Δήμο, ο Γιάννης Μπουτάρης ανακοινώνει το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο ενεργών πολιτών «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» και τίθεται επικεφαλής, ως υποψήφιος Δήμαρχος. Η « Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης » δηλώνει στήριξη στο συνδυασμό για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Για το περιβάλλον
Το 2003 του αποδίδεται η διάκριση του «Ευρωπαίου Ήρωα» από το διεθνούς κύρους περιοδικό «ΤΙΜΕ» για την προσφορά του στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος:

    * Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος (1992) της αστικής εταιρίας «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ», με σκοπό την προστασία της καφετιάς αρκούδας και γενικότερα της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος
    * Πρόεδρος της επιτροπής «ΦΥΣΗ 2000» (2003-2004).
    * Μέλος της διοίκησης του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (2002-2004).

Για τον πολιτισμό
Ιδρυτικό μέλος και μέλος της διοίκησης από το 1987 μέχρι σήμερα του ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ. Χρηματοδοτεί τη λειτουργία του Μουσείου, γίνεται χορηγός σε εκθέσεις, εκδόσεις βιβλίων, σε συναυλίες και παραστάσεις που παρέχουν ευκαιρίες σε νέους, άξιους καλλιτέχνες.

Για την παράδοση
Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη διάσωση του φθίνοντος παραδοσιακού οικισμού του Νυμφαίου Φλώρινας, από όπου κατάγεται, ενισχύει την τοπική οικονομία με τη δημιουργία τουριστικών μονάδων, κατασκήνωσης, ιππικού ομίλου κ.ά. Σήμερα το Νυμφαίο, γνωστό σε όλη την Ελλάδα, αποτελεί πρότυπο παραδοσιακής, οικολογικής και τουριστικής ανάπτυξης.
Επιχειρηματίας ανοιχτών οριζόντων

Ο πρώτος οινοποιός που κάνει πραγματικότητα το όνειρο να αποκτήσει η Ελλάδα Κρασιά Ονομασίας Προέλευσης, να γεμίσει η ελληνική ύπαιθρος με μικρούς παραγωγούς κρασιών. Πιστεύει στην ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού κρασιού και αντί του στενού επιχειρηματικού συμφέροντος προάγει το κοινό όφελος του κλάδου του κρασιού ιδρύοντας διεπαγγελματικούς συνδέσμους παραγωγών. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου. Συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση οινοπαραγωγικών Περιφερειών και στη Διεθνή Ακαδημία Οίνου. Τιμήθηκε ως «οινοποιός της χρονιάς» το 1996 στη Σουηδία και το 2003 στην Ελλάδα.

Οικογένεια
Ο Γιάννης Μπουτάρης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1942. Είναι γιος του οινοποιού Στέλιου Μπουτάρη και της Φανής Μίσιου. Είναι παντρεμένος με την Αθηνά Μιχαήλ, έχουν τρία παιδιά και έξι εγγόνια.

Μετά την εκλογή του στο Δήμο της Θεσσαλονίκης , ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε τα εξής:
 Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά.Ένα ελπιδοφόρο αύριο ξημερώνει. Απόψε, η Θεσσαλονίκη γύρισε την πλάτη στην παρακμή. Ζήτησε ανάσα ζωής! Σήμερα, αποδείξαμε ότι η ανεξαρτησία και η δύναμη των πολιτών είναι ισχυρότερες από ποτέ! Η αποψινή νίκη είναι ιστορική για τη Θεσσαλονίκη! Ανήκει σε όλη την πόλη.

Ανήκει σε όλους εσάς! Γιατί ο αγώνας μας δεν εκκολάφθηκε στους διαδρόμους της βουλής - γεννήθηκε στους δρόμους της πόλης, στις γειτονιές, στα αντιπολιτευτικά έδρανα του Δήμου και στις ομάδες δράσης της Πρωτοβουλίας.
Χτίστηκε από όλους βήμα-βήμα, ιδέα την ιδέα.

Σε αυτή την αγωνιώδη και τελικά, νικηφόρα διαδρομή εδρεύει η ουσία του σημερινού εκλογικού αποτελέσματος.
Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης αποδείξαμε ότι αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της ευθύνης.
Ακόμα και τώρα, την ώρα που γιορτάζουμε, ξέρουμε ότι ο δρόμος είναι δύσκολος.
Όμως, ουδέποτε υπήρξα περισσότερο αισιόδοξος για το μέλλον της πόλης μας και τη βελτίωση της ζωής μας, όσο απόψε.
Αυτή είναι η πρώτη νίκη σε μια σειρά από πολλές που θα ακολουθήσουν.
Δεσμεύτηκα και δεσμεύομαι γι' αυτό.

Συγχαίρω όλους τους συνυποψήφιους για όσα πέτυχαν και προσδοκώ να συνεργαστώ μαζί τους άμεσα και γόνιμα.
Έχουμε πολλή δουλειά.
Ευχαριστώ όλους όσοι στήριξαν αυτό τον αγώνα.
Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τους συνεργάτες μου, τους εθελοντές μας, τις πολιτικές δυνάμεις που συμμάχησαν με την Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη, τους ανθρώπους που απέρριψαν εμπράκτως την απάθεια και τον μηδενισμό.

Τους πολίτες που διεκδίκησαν τη μεγάλη ανατροπή.
Χωρίς την αμέριστη υποστήριξή τους δε θα γιορτάζαμε απόψε εδώ, όλοι μαζί.
Στους Θεσσαλονικείς που δεν έχω κερδίσει ακόμα την υποστήριξή τους θέλω να πω: Μπορεί οι αφετηρίες μας να είναι διαφορετικές, αλλά οι δρόμοι μας θα συναντηθούν.

Ξέρω ότι όλοι αγαπάμε τη Θεσσαλονίκη και θα αγωνιστούμε για το καλύτερο.
Σε εκείνους που θέλουν να υπονομεύσουν την πόλη μας, υπόσχομαι να μην τα καταφέρουν.
Σε όσους επιθυμούν την πρόοδο και την εξωστρέφεια δεσμεύομαι να σταθώ στο πλάι τους, να συνεργαστώ, να βρω λύσεις για τα εμπόδια που μπορεί να αντιμετωπίσουν.

Δεσμεύομαι να είμαι παρών στο κοινό παρόν μας και μπροστάρης στο μέλλον μας.
Δεσμεύομαι να δικαιώσω την εμπιστοσύνη σας και να ανταποκριθώ με όλες μου τις δυνάμεις στην ελπίδα που έχουμε για την πόλη μας.

Δεσμεύομαι να είμαι για τη Θεσσαλονίκη ο Δήμαρχος που δεν είχε όλα αυτά τα χρόνια.
Δήμαρχος για όλους.
Σας ευχαριστώ και σας καλώ στην κοινή μας προσπάθεια.
Μας περιμένει πολλή δουλειά


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου