Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 17:49:47

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εκλογές 2010 arrow Πολιτικές ανακατατάξεις βλέπει ο Αλ.Τσίπρας
Πολιτικές ανακατατάξεις βλέπει ο Αλ.Τσίπρας
Πηγή: ΑΠΕ  14/11/10-23:51

 Την εκτίμηση ότι η χώρα εισέρχεται σε παρατεταμένη μεταβατική περίοδο με πολιτικές ανακατατάξεις, και στο βάθος της οποίας φαίνονται νέες εθνικές εκλογές έκανε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας με την αποψινή δήλωσή του.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι την προηγούμενη Κυριακή οι πολίτες με την ψήφο τους έστειλαν ένα σαφές μήνυμα καταδίκης της πολιτικής του μνημονίου και της τρόικα και πρόσθεσε ότι όσοι δεν επέλεξαν να απέχουν, έστειλαν με στρεβλό τρόπο ένα εξίσου σαφές μήνυμα διαμαρτυρίας που μας αφορά όλους, για διαφορετικούς λόγους.
Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι έδειξαν να μην κατανοούν τα μηνύματα της κάλπης και της αποχής , καθώς «όλη την εβδομάδα γίναμε μάρτυρες της ίδιας έπαρσης και αλαζονείας από κυβερνητικά στελέχη, που δεν δίστασαν να λένε, εντός και εκτός Ελλάδας, πως δικαιώθηκε η πολιτική τους και ότι η κοινωνία στηρίζει την πολιτική τους».

Σήμερα, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, οι δυο φθαρμένες πολιτικές δυνάμεις που εναλλάχθηκαν στην εξουσία από την μεταπολίτευση ως σήμερα ερίζουν για το ποιος επικρατεί.
Αποκρύπτουν όμως μια κραυγαλέα λεπτομέρεια: Κερδίζουν δήμους και περιφέρειες με ψηφοδέλτια που με το ζόρι συγκεντρώνουν το ένα τέταρτο του εκλογικού σώματος.
Κερδίζουν δήμους και περιφέρειες μόνο και μόνο επειδή οι δυνάμεις της αριστεράς παρουσιάζονται κατακερματισμένες.

Η επόμενη μέρα μετά τις εκλογές, εκτίμησε ο κ. Τσίπρας θα είναι δύσκολη και ανηφορική, τόσο για την αυτοδιοίκηση όσο και για την κοινωνία συνολικά, ενώ προέβλεψε ότι η χρεοκοπία του μνημονίου θα φέρει νέα σκληρά και αντικοινωνικά μέτρα που θα βυθίσουν ακόμα περισσότερο την οικονομία και την κοινωνία.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι η προφανής αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί μια πολιτική συντριπτικά μειοψηφική στη κοινωνία καθώς και η προεκλογική επιλογή της να μετατρέψει τις δικές της ανασφάλειες σε εκβιασμούς και υπαρξιακούς φόβους για την κοινωνία, δημιουργούν συνθήκες, που αποσταθεροποιούν το πολιτικό σύστημα.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τέλος την πρόθεσή του να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενότητα της Αριστεράς και στη συνάντηση με δυνάμεις του σοσιαλιστικού χώρου και της οικολογίας.-


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου