Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 03:17:02

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εκλογές 2010 arrow "Συγκρότηση μετώπου από τα κάτω για να ματαιωθούν νέα μέτρα", ζητεί η Αλ.Παπαρήγα
"Συγκρότηση μετώπου από τα κάτω για να ματαιωθούν νέα μέτρα", ζητεί η Αλ.Παπαρήγα
Πηγή: ΑΠΕ  14/11/10-23:20

 Τη συγκρότηση ενός μετώπου, από τα κάτω προς τα επάνω, με στόχο να ματαιωθούν, τουλάχιστον κάποια από τα νέα μέτρα, που θα φέρει η κυβέρνηση και τα οποία "δεν χωράει ανθρώπου νους" , ζήτησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα με δήλωσή της.
Η Γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι το μήνυμα του δεύτερου γύρου των εκλογών είναι ισχυρό, όπως και το μήνυμα του πρώτου γύρου, καθώς εκφράστηκε η αγανάκτηση και η δυσαρέσκεια των πολιτών προς την ΝΔ και την κυβέρνηση, για την επιδέινωση της θέσης τους και απώλεια κατακτήσεων, λόγω Μνημονίου, αλλά και με πρόσχημα το Μνημόνιο.
Η κα Παπαρήγα τόνισε το ΚΚΕ προβληματίζεται από το μεγάλο ποσοστό της αποχής, γιατί, όπως είπε, για λόγους αρχής το κόμμα της είναι υπέρ της ενεργητικής συμμετοχής των πολιτών.
Αναφερόμενη σε όσους στον πρώτο γύρο ψήφισαν τους συνδυασμούς του ΚΚΕ, η κα Παπαρήγα είπε ότι ένα μεγάλο μέρος τους πήγε στην κάλπη - στο δεύτερο γύρο - ψηφίζοντας λευκό και άκυρο, που ήταν και η θέση του κόμματος.
Η κα Παπαρήγα έκανε λόγο για υποκρισία, αναφερόμενη σε σχόλια για την μεγάλη αποχή και διερωτήθηκε ποιοί έστειλαν τον κόσμο στα σπίτια και ποιοί είναι αυτοί που λοιδωρούν τους αγώνες.
Η κα Παπαρήγα είπε ότι γίνονται διεργασίες στο λαό και τόνισε την ανάγκη να συναντηθούν με όσους ψήφισαν και τα δύο μεγάλα κόμματα για να κτιστεί ένα παλλαϊκό ρεύμα οργανωμένης πάλης στους τόπους δουλειάς.
Το αυριανό συλλαλητήριο, πρόσθεσε η κα Παπαρήγα, δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ένα έναυσμα για να οργανωθεί συστηματική αντεπίθεση εναντια στα νέα μέτρα, που "θα είναι αδυσωπητα, που δεν μπορεί να συλλαβει ο ανθρώπινος νους", για να ματαιωθούν, τουλάχιστον κάποια από αυτά.
Η κα Παπαρήγα προέβλεψε ότι η κρίση θα βαθύνει το αμέσως επόμενο διάστημα και τόνισε την ανάγκη ο λαός να διεκδικήσει τα δικαιώματά του και προς αυτή την κατεύθυνση να κινητοποιηθεί και να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων.
Σύμφωνα με εκτίμηση της κας Παπαρήγα, ενδεικτικά της κρίσης είναι και τα σενάρια περί συνεργασίας και υπογράμμισε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα συναίνεσης με κόμματα και δυνάμεις που σκύβουν το κεφάλι τους.
Αντίθετα, πρόσθεσε, το ΚΚΕ είναι ανοιχτό για την κοινή δράση από τα κάτω προς τα επάνω , να υπάρξει μιά προσδιορισμένη κοινωνική συμμαχία, που να βασίζεται στα συμφεροντα των εργαζομένων .
Για δε τα σενάρια περί συμμαχικών κυβερνήσεων, η κα Παπαρήγα είπε ότι δεν είναι τυχαία και σημείωσε ότι δεν είναι απίθανο να έχουμε εξελίξεις σύντομα, υπογραμμίζονας την ανάγκη αλλαγής του συσχετισμού των δυνάμεων. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου