Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, 07:44:37

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογία 2014 arrow Οδηγίες στις εφορίες για την ταχύτερη επιστροφή του ΦΠΑ
Οδηγίες στις εφορίες για την ταχύτερη επιστροφή του ΦΠΑ
Πηγή: ΑΠΕ  18/07/13-13:30

Οδηγίες προς τις εφορίες για την έγκαιρη επιστροφή του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις, εντός των ορίων που προβλέπονται από τη νομοθεσία, δίνει με εγκύκλιό του, το υπουργείο Οικονομικών. Το υπουργείο επισημαίνει ότι υπάρχουν εφορίες που καθυστερούν σημαντικά στην επιστροφή του ΦΠΑ για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, που είναι εκτός των ορίων του νόμου. Και ζητά από όλες τις εφορίες να διεκπεραιώσουν άμεσα όλες τις αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ των οποίων ο χρόνος αναμονής από τη υποβολή τους υπερβαίνει τις 120 ημέρες. Προειδοποιεί μάλιστα ότι από το Σεπτέμβριο θα πρέπει να διεκπεραιώνονται κατά προτεραιότητα οι αιτήσεις με χρόνο αναμονής πάνω από 90 ημέρες καθώς προωθείται νομοθετική ρύθμιση με βάση την οποία θα καταβάλλεται τόκος εκπρόθεσμης επιστροφής από το δημόσιο στους υπόχρεους στην περίπτωση που οι αιτήσεις επιστροφής καθυστερούν πέραν του ορίου αυτού.

Στην εγκύκλιο υπενθυμίζεται μάλιστα ότι «λόγω μνημονιακής υποχρέωσης τα στοιχεία των εκκρεμών αιτήσεων επιστροφής δημοσιοποιούνται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών σε εβδομαδιαία βάση, με κατάταξη των Δ.Ο.Υ ανάλογα με τον μέσο χρόνο αναμονής αιτήσεων επιστροφής για τις οποίες δεν έχει πραγματοποιηθεί η εκταμίευση του ποσού επιστροφής. Η εμφάνιση σημαντικών καθυστερήσεων δεν ενισχύει την αξιοπιστία του Δημοσίου έναντι των επιχειρήσεων, λαμβάνοντας υπόψη ότι στην αντίθετη περίπτωση, όπου δηλαδή οι επιχειρήσεις υποχρεούνται σε καταβολή φόρου, επιβάλλονται κυρώσεις σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης εκπλήρωσης των υποχρεώσεων τους».


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου