Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, 11:49:06

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογία 2014 arrow Έως 10 Ιουλίου η δημοσίευση των ισολογισμών
Έως 10 Ιουλίου η δημοσίευση των ισολογισμών
Πηγή: Express.gr
 ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ για έναν ακόμη μήνα, έως 10 Ιουλίου 2013, η δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων (ισολογισμών), σύμφωνα με βουλευτική τροπολογία την οποία έκανε αποδεκτή ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης και η οποία ψηφίστηκε χθες βράδυ στη Βουλή. Την τροπολογία κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ Ι. Τζαμτζής και Ευθ. Καρανάσιος.

Η τροπολογία προβλέπει ότι «ειδικά για το οικονομικό έτος 2013 επιτρέπεται η καταχώρηση στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) των οικονομικών καταστάσεων των επιχειρήσεων μέχρι και τη 10η Ιουλίου 2013, χωρίς την επιβολή οιουδήποτε προστίμου περί εκπρόθεσμης υποβολής τους. Η παρούσα διάταξη ισχύει από την κατάθεσή της στη Βουλή των Ελλήνων».

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας επισημαίνεται ότι «η αλλαγή της επί δεκαετίες πρακτικής για την καταχώρηση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων που επήλθε με το ν. 4072/2012 δεν έγινε εγκαίρως γνωστή στις επιχειρήσεις σχετικά με τους τρόπους πραγματοποίησής της. Τα Επιμελητήρια καθυστέρησαν να ενημερώσουν τα μέλη τους για τις νέες δυνατότητες δημοσιότητας και σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού υπήρξε αδυναμία εμπρόθεσμης καταχώρησης, από τις υπηρεσίες του ΓΕΜΗ κάθε Επιμελητηρίου, των οικονομικών καταστάσεων των επιχειρήσεων οικονομικού έτους 2013. Καθίσταται επομένως αναγκαία, ελλείψει υπαιτιότητας των επιχειρήσεων, η άρση, με νομοθετική ρύθμιση, των συνεπειών εκπρόθεσμης καταχώρησης των στοιχείων αυτών στο ΓΕΜΗ, μόνον για το τρέχον έτος και μόνο για ένα μήνα από την πάροδο της καταληκτικής ημερομηνίας, δηλαδή μέχρι τις 10 Ιουλίου 2013». 


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου