Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 03:19:37

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογία 2014 arrow Στα 1.500 ευρώ το ακατάσχετο για ατομικό τραπεζικό λογαριασμό οφειλέτη
Στα 1.500 ευρώ το ακατάσχετο για ατομικό τραπεζικό λογαριασμό οφειλέτη
Πηγή: Express.gr
 ΔΕΚΤΗ έκανε χθες στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης βουλευτική τροπολογία με την οποία θεσμοθετείται το ακατάσχετο 1.500 ευρώ για ατομικό τραπεζικό λογαριασμό οφειλέτη και 2.000 ευρώ για κοινό λογαριασμό (δεν ισχύει για οφειλές προς το Δημόσιο). Η υφιστάμενη διάταξη της παρ. 3 του άρθρου 982 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας περιόριζε την προστασία σε μισθωτούς και συνταξιούχους και σε ποσό μέχρι το ύψος ενός μισθού ή μιας σύνταξης.

Η τροπολογία είχε κατατεθεί από τους βουλευτές Θ. Μωραΐτη, Β. Κεγκέρογλου, Γ. Δριβελέγκα, Ν. Σηφουνάκη και Κ. Σκανδαλίδη από το ΠΑΣΟΚ, Λ. Αυγενάκη, Ν. Σενετάκη, Ι. Τζαμτζή από τη ΝΔ, Ασημίνα  Ξηροτύρη και Νίκη Φουντά από τη ΔΗΜΑΡ.  «Η κυβέρνηση την αποδέχεται διότι τη θεωρεί σωστή και δίκαιη» εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης. Την εξέλιξη αυτή χαιρέτισε ο κ. Μωραΐτης υπογραμμίζοντας πως ήταν προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ. «Με τη ρύθμιση αυτή», όπως είπε, «διασφαλίζεται το 81,5% των καταθετών στη χώρα μας». Η τροπολογία συμπεριελήφθη ως ξεχωριστό άρθρο στο νομοσχέδιο για το πρόγραμμα διευκόλυνσης των ενήμερων δανειοληπτών που αναμενόταν να ψηφιστεί τις πρώτες πρωινές ώρες στη Βουλή.

Την ίδια ώρα σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα της παράτασης της αναστολής των πλειστηριασμών, καθώς ο υπουργός Ανάπτυξης δεν έκανε δεκτή τη σχετική τροπολογία της ΔΗΜΑΡ να επεκταθεί η ισχύς του μέτρου έως το τέλος του 2015 (λήγει στις 31/12/2013), ενώ την παράταση του μέτρου έως το 2014 είχε ζητήσει και το ΠΑΣΟΚ.
«Αν ψηφιζόταν η τροπολογία για την παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών δεν θα παίρναμε την επόμενη δόση» τόνισε σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Χατζηδάκης. Σε ερώτηση για το ποια θα είναι η πιθανότερη κατάληξη του θέματος δήλωσε: «Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα γίνει».

Μιλώντας στην Ολομέλεια ο υπουργός θύμισε ότι υπάρχει ρύθμιση –με πρωτοβουλία αυτής της κυβέρνησης και μετά από συνεννόηση με την τρόικα– που παρατείνει την αναστολή των πλειστηριασμών έως και το τέλος του 2013.    Λ. Γαλανός
                                galanos@parliament.gr


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου