Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 07:17:48

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογία 2014 arrow ΓΕΜΗ: Διευκρινίσεις για "Πρόσκληση σε Συνέλευση" και δημοσίευση Ισολογισμών στο internet
ΓΕΜΗ: Διευκρινίσεις για "Πρόσκληση σε Συνέλευση" και δημοσίευση Ισολογισμών στο internet
Πηγή: ΑΠΕ  07/06/13-14:50

Εγκύκλιο για την ερμηνεία των διατάξεων του άρθρου 232 του ν. 4072/2012 (ΦΕΚ Α' 86) περί δημοσιεύσεων στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου. Συγκεκριμένα, μετά από σειρά ερωτημάτων που υποβλήθηκαν στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου σχετικά με τη διαδικασία "Πρόσκληση σε Συνέλευση" και "ανάρτηση οικονομικών καταστάσεων" στην ιστοσελίδα μίας εταιρείας, τη διάρκεια διατήρησης της ανάρτησης και τη μορφή της, η υπηρεσία εξέδωσε διευκρινιστική εγκύκλιο.

Όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία, για την ανάρτηση των παραπάνω πράξεων και στοιχείων στην ιστοσελίδα της εταιρείας ενημερώνεται το οικείο Μητρώο και σχετικά με τη διατηρησιμότητα της πληροφορίας στην ιστοσελίδα της εταιρίας διευκρινίζει ότι "πρέπει να παραμένει αναρτημένη για ικανό χρονικό διάστημα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι σκοποί της εκάστοτε διάταξης, η οποία και προέβλεπε την σχετική δημοσίευση. Έτσι για παράδειγμα, η πρόσκληση σε συνέλευση και η ανάρτηση των οικονομικών καταστάσεων, οι οποίες απευθύνονται στους μετόχους των εταιριών (ή στους εταίρους προκειμένου για ΕΠΕ) πρέπει να παραμένουν αναρτημένες τουλάχιστον μέχρι τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης και τη λήψη απόφασης από αυτήν, δεδομένου ότι στόχος ήταν και είναι η έγκαιρη πληροφόρηση των μετόχων είτε για τα θέματα για τα οποία θα κληθούν να λάβουν απόφαση είτε για τα οικονομικά στοιχεία της χρήσης τα οποία θα κληθούν να εγκρίνουν".

Αναφορικά με τη μορφή που πρέπει να έχουν οι σχετικές αναρτήσεις, αυτές θα πρέπει να είναι ανάλογες με τις αντίστοιχες δημοσιεύσεις στις εφημερίδες, τις οποίες συνεχίζουν να πραγματοποιούν οι εταιρίες οι οποίες δεν έχουν καταχωρίσει τη διεύθυνση της ιστοσελίδας τους στο οικείο Μητρώο. Συνεπώς θα πρέπει να είναι εξίσου ευκρινείς με τις δημοσιευόμενες στον τύπο πληροφορίες, εκτυπώσιμες και αποθηκεύσιμες.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου