Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 19:27:12

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογία 2014 arrow Η Ελλάδα υπέγραψε τη σύμβαση Συνεργασίας σε θέματα φορολογίας
Η Ελλάδα υπέγραψε τη σύμβαση Συνεργασίας σε θέματα φορολογίας
Πηγή: Express.gr
 ΤΗ «Σύμβαση για την αμοιβαία διοικητική συνεργασία στα φορολογικά θέματα» υπέγραψαν χθες τα κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, παρουσία και του Έλληνα υπ. Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Όπως τόνισε ο κ. Στουρνάρας, η εφαρμογή της στην Ελλάδα θα διευκολύνει τον εντοπισμό των εισοδημάτων που φοροδιαφεύγουν και θα ενισχύσει το σύστημα είσπραξης των φόρων με τη συνδρομή άλλων κρατών, που δεν ανήκουν απαραίτητα στην ΕΕ. Με την υπογραφή της σύμβασης η χώρα μας δεσμεύεται να ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα σε ό,τι αφορά τη φορολογική διαφάνεια και την ανταλλαγή πληροφοριών. Ανάμεσα στις χώρες που δεσμεύθηκαν για τη σύμβαση ήταν και ορισμένες γνωστές ως φορολογικοί παράδεισοι, όπως η Αυστρία, το Λουξεμβούργο, η Σιγκαπούρη, καθώς και νησιά της Καραϊβικής. «Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για τη σύμβαση, καταφέραμε μια καινούργια νίκη στον αγώνα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής»,  υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ 'Ανχελ Γκουρία. Εξήγησε ότι τα τελευταία δύο χρόνια γύρω στις 60 χώρες υπέγραψαν ή δεσμεύθηκαν να υπογράψουν τη σύμβαση, «πράγμα που δείχνει το ενδιαφέρον για τη διαφάνεια και την ενίσχυση της συνεργασίας, ώστε να δημιουργηθεί ένα διεθνές σύστημα δίκαιο για όλους τους φορολογουμένους».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Στουρνάρας είχε κατ'Α ιδίαν συνάντηση με τον κ. Γκουρία, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον ανταγωνισμό, την διοικητική μεταρρύθμιση, τον τουρισμό και τη μείωση του επονομαζόμενου διοικητικού βάρους στη χώρα μας. Σήμερα ο κ. Στουρνάρας θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του Πιερ Μοσχοβισί.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου