Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 02:04:52

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογία 2014 arrow Με βάση αντικειμενικά κριτήρια επιλογής εφεξής οι φοροέλεγχοι
Με βάση αντικειμενικά κριτήρια επιλογής εφεξής οι φοροέλεγχοι
Πηγή: Express.gr
 ΜΕ μεθόδους και κριτήρια ανάλυσης κινδύνου θα επιλέγονται για έλεγχο οι εκκρεμείς υποθέσεις φορολογίας ακίνητης περιουσίας, μεταβιβάσεων, κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών. Έντυπα Ε9, δηλώσεις ΦΑΠ και δηλώσεις φορολογίας μεταβιβάσεων, κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών ακινήτων που έχουν υποβληθεί από επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα θα επιλέγονται για έλεγχο με βάση αντικειμενικά κριτήρια επιλογής. Τα κριτήρια αυτά θα εκφράζουν το βαθμό επικινδυνότητας των υποθέσεων, δηλαδή το κατά πόσο μεγάλες είναι οι πιθανότητες να κρύβονται αδικήματα φοροδιαφυγής πίσω από συγκεκριμένη οικονομική συμπεριφορά που έχει εντοπιστεί.

Για να προσδιοριστούν και να αξιολογηθούν με ακρίβεια τα κριτήρια με τα οποία θα επιλέγονται για έλεγχο οι υποθέσεις φορολογίας ακινήτων ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης, με απόφαση που εξέδωσε πριν από λίγες μέρες, προχώρησε στη συγκρότηση πενταμελούς ομάδας εργασίας, η οποία αποτελείται από αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη και υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, το έργο της ομάδας εργασίας θα είναι η μελέτη και ο καθορισμός των κριτηρίων και των κανόνων για την επιλογή υποθέσεων φορολογιών κεφαλαίου προς έλεγχο και τη μοριοδότησή τους. Έργο της ομάδας εργασίας θα είναι επίσης ο καθορισμός κάθε άλλου θέματος για την εφαρμογή των διατάξεων με τις οποίες θεσπίζεται η χρήση μεθόδων και κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου.
Η ομάδα εργασίας θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της μέχρι τις 20 Ιουλίου και να υποβάλει το πόρισμά της στον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, στον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη και στους αναπληρωτές προϊσταμένους της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας και της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου