Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 19:38:08

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογία 2014 arrow Επιπλέον 56 ΔΟΥ ζητούν να κλείσουν οι εκπρόσωποι των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ
Επιπλέον 56 ΔΟΥ ζητούν να κλείσουν οι εκπρόσωποι των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ
Πηγή: Express.gr
 ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ πιέσεις ασκεί τις τελευταίες ημέρες η τρόικα προς το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να μειωθούν ακόμη περισσότερο, πέραν και των μνημονιακών στόχων, οι ΔΟΥ της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα επανέρχεται, ανατρέποντας τα συμφωνηθέντα, ζητώντας την κατάργηση άλλων 56 ΔΟΥ, προκειμένου ο συνολικός αριθμός τους να συρρικνωθεί στις 64, με το αιτιολογικό της ανάγκης για επιπλέον περικοπή του λειτουργικού κόστους.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά από διαπραγματεύσεις, κυβέρνηση και τρόικα είχαν καταλήξει σε συμφωνία για τη μείωση, μέσα στο τρέχον έτος, του αριθμού των εφοριών που θα λειτουργούν σε όλη τη χώρα σε 120, από 90 που προέβλεπε το σχέδιο του 2011.
Μεταξύ των ΔΟΥ που καταργούνται είναι και 20 που εδρεύουν στη νησιωτική Ελλάδα, για τις οποίες δόθηκε παράταση λειτουργίας μέχρι τις 17 Ιουνίου, ώστε μέχρι τότε να έχουν ολοκληρωθούν κρίσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που αποτρέπουν τη μετάβαση φορολογουμένων στις ΔΟΥ.

Το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να πείσει τους επιτελείς της τρόικας ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση φορολογουμένων και επιχειρήσεων, τινάζοντας στον αέρα τον φορολογικό μηχανισμό.
'Αλλωστε, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, που ιδρύονται σε κάθε δήμο που καταργείται μία εφορία, δεν καλύπτουν βασικές λειτουργίες όπως το ελεγκτικό-δικαστικό κομμάτι, η αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται στις ΔΟΥ που μένουν σε λειτουργία.
Ακόμα και με τις 120 εφορίες το πρόβλημα παραμένει έντονο, ιδίως στα νησιά όπου οι φορολογούμενοι θα πρέπει να επιβιβάζονται σε πλοία για να εξυπηρετούνται σε ζητήματα ελέγχου, οπότε είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς τι θα συμβεί εάν οι εφορίες μειωθούν σε 64.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου