Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 02:18:18

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογία 2014 arrow Με σύστημα... οι φορολογικοί έλεγχοι ανέλεγκτων χρήσεων
Με σύστημα... οι φορολογικοί έλεγχοι ανέλεγκτων χρήσεων
Πηγή: ΑΠΕ  29/01/13-16:11

Με βάση ένα σύστημα «ανάλυσης κινδύνου» φοροδιαφυγής και παραβατικότητας θα γίνονται οι φορολογικοί έλεγχοι των ανέλεγκτων χρήσεων και όχι τυχαία, ανακοίνωσε στο ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΕΑ) ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων και ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), Χάρης Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης κλήθηκε από τη Διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών να ενημερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο για τις τελευταίες εξελίξεις στις εφαρμογές της ΓΓΠΣ και τις σχέσεις της με τους φορολογούμενους. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Ρεκλείτης, «προφανώς τα περιθώρια αλλαγών είναι μικρά για την κυβέρνηση αλλά αυτό δεν θα μας σταματήσει στο να τονίζουμε τις φορολογικές αδικίες οι οποίες οφείλουν να διορθωθούν άμεσα και δεν δικαιολογούνται ούτε από τις επιταγές της τρόικας ούτε από κάποια ισοπεδωτική λογική πάταξης της φοροδιαφυγής».

Σε ερώτηση για τους ελέγχους των ανέλεγκτων χρήσεων και τις διαρκείς παρατάσεις της παραγραφής με τις οποίες κρατούνται όμηροι εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε τα εξής: «Στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι να αλλάξει το σημερινό σύστημα ελέγχων και να γίνει δικαιότερο. Αυτό που εξετάζεται είναι να ισχύει η παραγραφή π.χ. στα δέκα χρόνια, αλλά παράλληλα να γίνονται επιλεκτικά έλεγχοι σε επιχειρήσεις ανάλογα με την «ανάλυση κινδύνου» φοροδιαφυγής και παραβατικότητας που παρουσιάζουν.

Μέσα από ένα σύστημα συλλογής στοιχείων παραβατικότητας θα γίνεται η επιλογή και θα ανοίγει ο έλεγχος. Οι ανέλεγκτες χρήσεις που δεν ανοίγουν θα παραγράφονται κανονικά. Όσες ανοίγουν και βρίσκονται σε έλεγχο θα πρέπει να παρατείνεται η παραγραφή τους για δύο χρόνια, μέσα στα οποία θα πρέπει να λήγει ο έλεγχος».
Απαντώντας σε ερωτήσεις μελών του ΔΣ του ΕΕΑ ο κ. Θεοχάρης είπε μεταξύ άλλων:

- Χρειάζεται να έχουμε μια πάγια διαδικασία αποπληρωμής των δόσεων ληξιπρόθεσμων χρεών και η απαίτηση της τρόικας είναι να μην υπάρχουν ευνοϊκές ληξιπρόθεσμες διευκολύνσεις γιατί αυτό συνιστά φορολογική αδικία για τους συνεπείς και προάγει την παραβατικότητα.
- Στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι να εκσυγχρονιστούν τα συστήματα του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών καθώς και το Ποινολόγιο.
- Από τον Ιούνιο θα καταργηθούν οι υπηρεσίες είσπραξης εσόδων στις ΔΟΥ και οι πληρωμές φόρων και υποχρεώσεων προς το Δημόσιο θα διενεργούνται πλέον αποκλειστικά μέσω τραπεζών.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου