Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 01:02:46

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογία 2014 arrow Όλα τα φορολογικά στοιχεία που επέχουν θέση τιμολογίου μπορούν να εκδίδονται αθεώρητα
Όλα τα φορολογικά στοιχεία που επέχουν θέση τιμολογίου μπορούν να εκδίδονται αθεώρητα
Πηγή: Express.gr
 ΜΕ αθεώρητα μπλοκάκια θα αμείβονται από φέτος οι αυτοαπασχολούμενοι και οι επαγγελματίες, κάτι που σημαίνει ότι θα απαλλαγούν από επισκέψεις  στην εφορία που συνήθως οδηγούν σε ελέγχους και πρόστιμα.
Όπως προβλέπει ο Κώδικας Απεικόνισης Φορολογικών Συναλλαγών, από φέτος οι ελεύθεροι επαγγελματίες για τις αμοιβές που εισπράττουν από επιχειρήσεις, επιτηδευματίες ή άλλους ελεύθερους επαγγελματίες θα εκδίδουν αθεώρητα τιμολόγια αντί για θεωρημένες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών. Αντιθέτως, για τις αμοιβές που εισπράττουν για την παροχή υπηρεσιών προς ιδιώτες μη υπόχρεους τήρησης βιβλίων και έκδοσης φορολογικών στοιχείων υποχρεούνται να εκδίδουν θεωρημένες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.
Στο πλαίσιο αυτό και οι εργαζόμενοι με «μπλοκάκια» εφόσον παρέχουν υπηρεσίες σε επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες ή επιτηδευματίες καθώς και σε νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οφείλουν πλέον να εκδίδουν αθεώρητα τιμολόγια.

Όλοι οι παραπάνω φορολογούμενοι, εφόσον εκδίδουν χειρόγραφα τα φορολογικά τους στοιχεία, δεν έχουν πλέον παρά να αγοράσουν ένα απλό μπλοκ τιμολογίων, να το αριθμήσουν και να σφραγίσουν την κάθε σελίδα του με τη σφραγίδα που περιλαμβάνει τα στοιχεία ταυτότητάς τους (ονοματεπώνυμο ή επωνυμία, ΑΦΜ, διεύθυνση, τηλέφωνο και αρμόδια ΔΟΥ). Από το μπλοκ αυτό μπορούν πλέον να εκδίδουν τιμολόγια για τις υπηρεσίες που παρέχουν προς επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες ή επιτηδευματίες καθώς επίσης και σε νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Αθεώρητα τιμολόγια ή τιμολόγια χωρίς σήμανση από ειδικούς φορολογικούς ηλεκτρονικούς μηχανισμούς μπορούν πλέον να εκδίδουν και οι επιχειρήσεις πώλησης αγαθών για πωλήσεις που πραγματοποιούν προς άλλες επιχειρήσεις.
Όλες αυτές οι σημαντικές αλλαγές στις συναλλαγές μεταξύ επιτηδευματιών επέρχονται από φέτος με τον νέο Κώδικα Απεικόνισης Φορολογικών Συναλλαγών, ο οποίος ισχύει από την 1-1-2013. Ουσιαστικά, όλα τα φορολογικά στοιχεία που επέχουν θέση τιμολογίου μπορούν πλέον να εκδίδονται αθεώρητα ή χωρίς ηλεκτρονική σήμανση.
Αντιθέτως τα δελτία αποστολής καθώς και τα τιμολόγια που εκδίδονται συνενωμένα με δελτία αποστολής θα πρέπει να είναι θεωρημένα ή να φέρουν σήμανση από ειδικό ηλεκτρονικό φορολογικό μηχανισμό.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου