Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 02:57:01

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογία 2014 arrow Ολοκληρώνονται το 2013 τα πληροφοριακά συστήματα TAXISnet, ELENXIS και ICISnet
Ολοκληρώνονται το 2013 τα πληροφοριακά συστήματα TAXISnet, ELENXIS και ICISnet
Πηγή: Express.gr
 ΜΕΣΑ στο πρώτο 6μηνο του 2013 αναμένεται να ολοκληρωθούν τα πληροφοριακά συστήματα που είναι σε εξέλιξη, ενώ τα ενταγμένα έργα του ΕΣΠΑ εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2014.
Πρόκειται για το πληροφορικό σύστημα, το σύστημα δημόσιας περιουσίας, το πόθεν έσχες, το κέντρο εξυπηρέτησης φορολογουμένων, τη διαλειτουργικότητα με άλλους φορείς, τις υποδομές cloud computing, την ενιαία μισθοδοσία του Δημοσίου κ.λπ.

    Αυτό προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Αναφέρει εξάλλου ότι η πλειονότητα των συναλλαγών που πραγματοποιούνται στις ΔΟΥ και τα τελωνεία θα διενεργούνται ηλεκτρονικά μέσα από τα πληροφοριακά συστήματα TAXISnet για τις ΔΟΥ και ICISnet για τα τελωνεία, των οποίων η ολοκλήρωση προβλέπεται το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Ειδικά για το TAXISnet, το οποίο ήδη καλύπτει σημαντικό αριθμό συναλλαγών μεγάλου όγκου (π.χ. δηλώσεις ΦΠΑ, δηλώσεις φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, δηλώσεις παρακρατούμενων φόρων, καταστάσεων και εντύπων ΚΒΣ κ.λπ.), ο υφυπουργός Οικονομικών ενημερώνει ότι προβλέπεται να προστεθούν συναλλαγές συχνής χρήσης από τους φορολογούμενους, όπως πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών, οίκοθεν πληρωμές, αγορά παραβόλων, κατάθεση μισθωτηρίων, έκδοση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων κ.λπ.
Αναφορικά με το ELENXIS που θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες του ελεγκτικού μηχανισμού, ο υφυπουργός Οικονομικών ενημερώνει ότι η ολοκλήρωσή του προβλέπεται στο πρώτο εξάμηνο του 2013. Το ELENXIS λειτουργεί σήμερα παραγωγικά στις περισσότερες ελεγκτικές υπηρεσίες και αναμένεται να ενταχθεί το σύνολό τους στο προσεχές μέλλον.
 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου