Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 01:42:05

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογία 2014 arrow Μειώνεται στα 24.000 ευρώ το ελάχιστο όριο κεφαλαίου ίδρυσης ανώνυμης εταιρίας
Μειώνεται στα 24.000 ευρώ το ελάχιστο όριο κεφαλαίου ίδρυσης ανώνυμης εταιρίας
Πηγή: Express.gr
 
ΜΕΙΩΣΗ του ελάχιστου ορίου κεφαλαίων που απαιτούνται για την ίδρυση ΑΕ και ΕΠΕ, κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια και απελευθέρωση των διδάκτρων των ιδιωτικών σχολείων προβλέπει πράξη νομοθετικού περιεχομένου που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ειδικότερα, με την πράξη:
- Μειώνεται το ελάχιστο όριο κεφαλαίου για την ίδρυση ΑΕ σε 24.000 ευρώ (από 60.000 που ήταν) και ΕΠΕ σε 2.400 ευρώ (από 4.500 ευρώ).
- Απελευθερώνονται από 1ης Ιανουαρίου του 2013 τα δίδακτρα των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.
- Καταργείται από 1ης Ιανουαρίου του 2015 η υποχρεωτική εγγραφή στα επιμελητήρια. Η εγγραφή καθίσταται προαιρετική.
Σύμφωνα με το υπουργείο τα μέτρα αποσκοπούν στη διευκόλυνση της ίδρυσης επιχειρήσεων, τη μείωση του κόστους λειτουργίας και την ενίσχυση του ανταγωνισμού.
Σημειώνεται επίσης ότι, σύμφωνα με την έρευνα Doing Business 2013 της Παγκόσμιας Τράπεζας, το κόστος για την ίδρυση επιχειρήσεων στη χώρα μας αντιστοιχεί στο 20,5% του κατά κεφαλήν ΑΕΠ έναντι 4,5% που είναι ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ. Η φετινή έκθεση, στον τομέα της ίδρυσης επιχειρήσεων κατατάσσει την Ελλάδα στην 146η θέση μεταξύ 185 χωρών.
Υπενθυμίζεται ακόμη ότι με το νόμο 4072/2012 θεσπίστηκε νέα εταιρική μορφή, η ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρία, με ελάχιστο κεφάλαιο ένα ευρώ.
Τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων σύμφωνα τις επίσημες τιμοληψίες μειώθηκαν κατά τη φετινή σχολική χρονιά κατά 2%, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις ισχύουν πρόσθετες εκπτώσεις οι οποίες δεν εμφανίζονται στους επίσημους τιμοκαταλόγους. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου