Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 00:47:10

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογία 2014 arrow Από την εφορία καλούνται να «περάσουν» 15.000 καταθέτες του εξωτερικού
Από την εφορία καλούνται να «περάσουν» 15.000 καταθέτες του εξωτερικού
Πηγή: Express.gr

ΑΡΧΙΖΕΙ από σήμερα η αποστολή  των πρώτων ειδοποιητηρίων σε όσους απέκρυψαν εισοδήματα, βγάζοντάς τα στο εξωτερικό. Συνολικά θα αποσταλούν από τις εφορίες 15.000 επιστολές για την τακτοποίηση των φορολογικών εκκρεμοτήτων. Κατά την εξέταση των εισοδημάτων των πολιτών αυτών και των καταθέσεών τους στο εξωτερικό διαπιστώθηκε διαφορά που φθάνει τα 5 δισ. ευρώ.

Οι 15.000 φορολογούμενοι καλούνται με την επιστολή να υποβάλουν συμπληρωματική φορολογική δήλωση σε διάστημα τριών εβδομάδων. Οι πολίτες αυτοί που έχουν βγάλει αδήλωτα χρήματα στο εξωτερικό αναμένεται να φορολογηθούν γι'Α αυτά τα κεφάλαια με τον ανώτατο συντελεστή 45%.

Στο υπουργείο Οικονομικών υπολογίζουν να εισπράξουν περίπου 2 δισ. ευρώ. Στο θέμα αυτό αναφέρεται και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, σε έγγραφό του το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή  Επίσης ο κ. Μαυραγάνης ενημερώνει ότι ζητήθηκε επίσημα και αρμοδίως η λίστα με τις καταστάσεις των εμβασμάτων 2009-2011.

Χθες εξάλλου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας George Osborne πληροφορίες σχετικά με Έλληνες πολίτες ή πρόσωπα με οικονομική δραστηριότητα που δηλώνουν ως έδρα τους την Ελλάδα, οι οποίοι διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στην HSBC Bank στη νήσο Τζέρσεϊ.

Του Στέλιου Κράλογλου 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου