Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 02:37:50

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογία 2014 arrow Με ανάλωση κεφαλαίων η κάλυψη τεκμηρίων
Με ανάλωση κεφαλαίων η κάλυψη τεκμηρίων
Πηγή: Express.gr
ΟΣΟΙ κινδυνεύουν να πέσουν στην παγίδα των τεκμηρίων μπορούν να επικαλεστούν την ανάλωση κεφαλαίου προηγούμενων ετών και μάλιστα χωρίς χρονικό περιορισμό για να δικαιολογήσουν την αγορά περιουσιακών στοιχείων.

Η φορολογική νομοθεσία δίνει το δικαίωμα στον φορολογούμενο να επικαλείται εισοδήματα πρότερων ετών προκειμένου να καλύψει τα τεκμήρια της προηγούμενης χρονιάς. Όπως διευκρινίζεται μάλιστα σε εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών ο χρόνος απόκτησης παλιών κεφαλαίων (εισοδήματα από πωλήσεις ακινήτων, μισθοί, αποταμιεύσεις) δεν παίζει κανένα ρόλο. Ο φορολογούμενος μπορεί να ανατρέξει σε όποια παλιά χρήση επιθυμεί να επικαλεστεί, τα τότε εισοδήματα που είχε να αφαιρέσει τις τεκμαρτές δαπάνες που δήλωσε και με το υπόλοιπο ποσό να δικαιολογήσει το πού βρήκε τα χρήματα για να αγοράσει το σπίτι ή το αυτοκίνητο, το οποίο αποτελεί τεκμήριο για την εφορία.

Για τον προσδιορισμό του κεφαλαίου ο φορολογούμενος μπορεί να χρησιμοποιήσει τα παλαιά εισοδήματα που έχουν υπαχθεί σε φορολογία (π.χ. μισθοί, τόκοι καταθέσεων, ενοίκια κ.λπ.), άλλα και όσα νόμιμα έχουν απαλλαγεί της φορολογίας (π.χ. υπεραξία από την εξαγορά μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων), χρηματικά ποσά που προέρχονται από τη διάθεση περιουσιακών στοιχείων, καθώς και δάνεια, δωρεά ή γονική παροχή χρηματικών ποσών κ.ά.

Οι τεκμαρτές δαπάνες πρέπει να συμψηφίζονται με τα θετικά εισοδήματα και τα ποσά αυτά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι κατώτερα των 3.000 ευρώ.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου