Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 18:48:59

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογία 2014 arrow Τακτικούς ελέγχους - εξπρές σε ανέλεγκτες χρήσεις θα εφαρμόσει το υπ. Οικονομικών
Τακτικούς ελέγχους - εξπρές σε ανέλεγκτες χρήσεις θα εφαρμόσει το υπ. Οικονομικών
Πηγή: Express.gr

ΝΕΑ αυτόματη διαδικασία ελέγχου που θα θυμίζει κατά πολύ την πρόσφατη περαίωση ανέλεγκτων φορολογικών χρήσεων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων (AE και EΠE) πρόκειται να εφαρμόσει το υπουργείο Οικονομικών σε μία προσπάθεια να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα και να μειώσει τη «μαύρη τρύπα» στον προϋπολογισμό, που μέχρι στιγμής είναι 1,5 δισ. ευρώ.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα  (ΠΟΛ. 1155/5-7-2010) τροποποιείται παλαιότερη εγκύκλιος (ΠΟΛ. 1159/22-7-211) ούτως ώστε το υπουργείο Οικονομικών να μπορεί να διενεργεί τακτικούς ελέγχους - εξπρές σε ανέλεγκτες χρήσεις. Πρόκειται για ελέγχους που θα γίνονται απευθείας από τις εφορίες και ανεξάρτητα από τους υποχρεωτικούς ελέγχους που πρέπει να αναθέτουν οι ανώνυμες επιχειρήσεις –από μόνες τους– σε ιδιωτικές εταιρίες για την έκδοση του φορολογικού πιστοποιητικού. Οι τακτικοί έλεγχοι από το υπουργείο Οικονομικών θα γίνονται βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων πως:

ñ Λήψη ή έκδοση πλαστών - εικονικών φορολογικών στοιχείων,

ñ συναλλαγές με ανύπαρκτες φορολογικά εταιρίες,

ñ στοιχεία ή ενδείξεις για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας από εσωτερική ή εξωτερική πληροφόρηση ή επεξεργασία δεδομένων,

ñ μη έκδοση έκθεσης φορολογικής συμμόρφωσης από τους ιδιώτες ελεγκτές και τα ελεγκτικά γραφεία

ñ αναφορά από τους ιδιώτες ελεγκτές ότι δεν τους δόθηκαν οι αναγκαίες πληροφορίες σε ό,τι αφορά τον φορολογικό έλεγχο που διενήργησαν.

Ουσιαστικά το υπουργείο Οικονομικών δίνει το «πράσινο φως» σε μια υποχρεωτικής μορφής περαίωση. Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες θα προχωρήσουν στην εφαρμογή ενός νέου συστήματος ώστε οι επιχειρήσεις και οι επιτηδευματίες να πληρώνουν ένα ποσό που θα προκύπτει από μαθηματικό τύπο για να κλείσουν τις εκκρεμότητες του παρελθόντος και συγκεκριμένα της περιόδου 2001-2011.

Σε αυτή την υποχρεωτική περαίωση θα ενταχθούν χιλιάδες επιχειρήσεις που δεν έχουν ακολουθήσει τη διαδικασία της αυτοπεραίωσης, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη ακόμη και για εκείνες που έχουν ενταχθεί στην αυτοπεραίωση να πληρώσουν ένα ποσό ώστε να μη βρεθούν στο δείγμα ελέγχου που κάθε χρόνο προκύπτει με υπουργική απόφαση.


Του Στέλιου Κράλογλου

  
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου