Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 19:22:29

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογία 2014 arrow Νέα παράταση για τα ληξιπρόθεσμα
Νέα παράταση για τα ληξιπρόθεσμα
Πηγή: Express.gr
ΝΕΑ παράταση έως τις 16 Ιουλίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, σε μια προσπάθεια να αυξηθούν οι εισπράξεις που αποκλίνουν από τους στόχους του μνημονίου. Οι φορολογούμενοι, λόγω της έλλειψης ρευστότητας άλλα και λόγω πολιτικής αβεβαιότητας, μετέθεσαν την πληρωμή των οφειλών τους με αποτέλεσμα να έχουν εισπραχθεί, έως σήμερα, μόλις 800 εκατ. ευρώ από το σύνολο των 45,5 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών που «λιμνάζουν» στις εφορίες. Τα χαμηλά πλαφόν που προβλέπονται στο ύψος των χρεών που μπορούν να ρυθμιστούν λειτουργούν αποτρεπτικά για τους φορολογούμενους. Στη ρύθμιση υπάγονται όλες οι οφειλές που είχαν καταστεί «ληξιπρόθεσμες» μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2012, εφόσον, δεν υπερβαίνουν τις 10.000 ευρώ εάν πρόκειται για φυσικό πρόσωπο ή τις 75.000 ευρώ εάν πρόκειται για νομικό πρόσωπο.

Την ίδια ώρα οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών επεξεργάζονται σχέδιο για ρύθμιση μόνιμου χαρακτήρα για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε 60 χαμηλές μηνιαίες δόσεις χωρίς πλαφόν στο ύψος των χρεών που μπορούν να ρυθμιστούν. Τη ρύθμιση αυτή θα μπορεί να αξιοποιήσει οποιοσδήποτε φορολογούμενος, ανά πάσα στιγμή και ανεξάρτητα από το ύψος της οφειλής του. Η ρύθμιση αυτή σχεδιάζεται να επεκταθεί και στα χρέη που θα έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα μέχρι το τέλος του 2012 και τα οποία θα οφείλονται από οικονομικά αδύναμους φορολογούμενους.

Η ολοκληρωμένη πρόταση που θα υποβληθεί προς την τρόικα θα προβλέπει τη δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών σε 2 έως και 60 μηνιαίες δόσεις, κάθε μία από τις οποίες δεν θα μπορεί να είναι υψηλότερη ενός πολύ χαμηλού ποσοστού του μηνιαίου εισοδήματος του οφειλέτη αλλά ούτε και χαμηλότερη του ήδη ισχύοντος ορίου των 100 ευρώ. Παράλληλα θα προβλέπεται έκπτωση επί των προσαυξήσεων το ύψος της οποίας θα είναι αντιστρόφως ανάλογο του αριθμού των δόσεων. Για όσο διάστημα ο οφειλέτης είναι συνεπής στην εξόφληση των δόσεων της ρύθμισης δεν θα είναι δυνατή η επιβολή μέτρων αναγκαστικής είσπραξης σε βάρος του, δηλαδή δεν θα διατάσσονται κατασχέσεις εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων του.

Του Στέλιου Κράλογλου


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου