Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 00:29:56

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογία 2014 arrow Το 10% των επιχειρήσεων δεν έχει υποβάλει τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το 2011
Το 10% των επιχειρήσεων δεν έχει υποβάλει τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το 2011
Πηγή: Express.gr

ΜΙΑ στις 10 επιχειρήσεις δεν υπέβαλε ως όφειλε έως τις 8 Ιουνίου τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος και οι επιχειρηματίες καλούνται τώρα από το υπουργείο Οικονομικών να τις υποβάλουν εκπρόθεσμα μέσα σε προθεσμία δέκα ημερών και να καταβάλουν το πρόστιμο.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων διαπίστωσε ότι σε σύνολο περίπου 225.000 νομικών προσώπων περισσότερες από 20.000 επιχειρήσεις δεν δήλωσαν τα κέρδη τους, μεταθέτοντας χρονικά την εξόφληση των φορολογικών τους υποχρεώσεων. Από τις επιχειρήσεις αυτές μάλιστα περίπου 6.000 είναι ΑΕ και ΕΠΕ.

Οι επιχειρήσεις που δεν υπέβαλαν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος έχουν καταγραφεί από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων και ήδη υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών έχουν αρχίσει τα τηλεφωνήματα και τα ειδοποιητήρια προκειμένου να τους οδηγήσουν στην εφορία.

Οι επιχειρηματίες που θα υποβάλουν εκπρόθεσμα τις φορολογικές δηλώσεις  θα πληρώσουν  πρόστιμο 1% επί του οφειλόμενου φόρου, χάνοντας βεβαίως και το πλεονέκτημα των δόσεων.

Όσον αφορά τα φυσικά πρόσωπα, τα στοιχεία της ΓΓΠΣ δείχνουν πως μέχρι χθες είχαν κατατεθεί περίπου 1.800.000 δηλώσεις, από τις οποίες 1,5 εκατ. είχε υποβληθεί ηλεκτρονικά.

Δεδομένου ότι οι συνολικές δηλώσεις που αναμένεται να υποβληθούν φέτος εκτιμάται ότι θα πρέπει να ξεπεράσουν τα 5,5 εκατομμύρια, πρακτικά μέχρι σήμερα ούτε το 30% των υπόχρεων δεν έχει υποβάλει δήλωση.

Οι προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων λήγουν στις 2 Ιουλίου προκειμένου για χειρόγραφες δηλώσεις και στις 16 Ιουλίου για τις ηλεκτρονικές.

Σημειώνεται ότι όσοι υποβάλουν τις δηλώσεις τους από την 1η Ιουλίου και μετά θα πληρώσουν  το φόρο σε δύο αντί για τρεις δόσεις. Αν ο φόρος βεβαιώνεται τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, καταβάλλεται σε δύο δόσεις και αν βεβαιώνεται τον Οκτώβριο ο φόρος καταβάλλεται εφάπαξ σε μία δόση έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Στην περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής της φορολογικής δήλωσης τα φυσικά πρόσωπα απειλούνται με πρόστιμο 1% επί του φόρους (εφόσον προκύπτει) ή με αυτοτελές πρόστιμο σε περίπτωση επιστροφής φόρου ή μηδενικής δήλωσης

Επίσης δεν αναγνωρίζεται το ποσό των αποδείξεων που εμφανίζεται σε εκπρόθεσμη δήλωση. Αυτό σημαίνει ότι ανεξάρτητα από το ποσό που θα συμπληρώσετε στον κωδικό 049, ο έφορος έχει το δικαίωμα να το διαγράψει. Και αυτό σημαίνει ότι θα πληρώσετε πρόστιμο για τη μη προσκόμιση αποδείξεων το οποίο θα ανέρχεται στο 10% επί της αξίας των αποδείξεων που αναλογούν στο εισόδημά σας


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου