Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 00:09:48

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογία 2014 arrow Έως τις 14 Ιουνίου η δυνατότητα για «κλείσιμο» βιβλίων
Έως τις 14 Ιουνίου η δυνατότητα για «κλείσιμο» βιβλίων
Πηγή: Express.gr


ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ  μέχρι τις 14 Ιουνίου δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε όσους επιθυμούν, έστω και εκπρόθεσμα, να κλείσουν τα βιβλία τους για να μην πληρώσουν το τέλος επιτηδεύματος, που φέτος φτάνει τα 500 ευρώ.
Το  κλείσιμο των βιβλίων συνεπάγεται έλεγχο και ενδεχομένως πολλαπλάσια πρόστιμα σε σχέση με το τέλος επιτηδεύματος.
Ήδη η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων έχει αποστείλει ειδοποίηση σε επιτηδευματίες φυσικά ή μη φυσικά πρόσωπα, που εμφανίζονται "ενεργοί" στην εφορία και δεν έχουν προβεί σε διακοπή εργασιών στο μητρώο της αρμόδιας ΔΟΥ, ενώ δεν ασκούν πλέον τη δραστηριότητα του ελευθερίου επαγγέλματος ή της εμπορικής επιχείρησης. Η ειδοποίηση αναφέρει ότι δύνανται μέχρι 14.6.2012 να πραγματοποιήσουν εκπρόθεσμη διακοπή, δηλώνοντας την πραγματική ημερομηνία διακοπής τους.
Διευκρινιστικά η επιστολή αναφέρει ότι σε περίπτωση που η δραστηριότητα ασκείται κανονικά ο φορολογούμενος δεν χρειάζεται να προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια.
Όσον αφορά τους αποβιώσαντες, η Γενική Γραμματεία έστειλε την ειδοποίηση σε αυτούς για τους οποίους δεν έχει γίνει ενημέρωση του συστήματος για το θάνατό τους. Σε περίπτωση θανάτου οι κληρονόμοι οφείλουν να ενημερώσουν το Μητρώο TAXIS της αρμόδιας ΔΥΟ, χωρίς να δεσμεύονται από την καταληκτική ημερομηνία (14 Ιουνίου), εφόσον δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής δήλωσης Ε1. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου