Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 00:10:22

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογία 2014 arrow Εισοδήματα κάτω του αφορολόγητου ορίου δηλώνει μία στις δύο ελληνικές οικογένειες
Εισοδήματα κάτω του αφορολόγητου ορίου δηλώνει μία στις δύο ελληνικές οικογένειες
Πηγή: ΑΠΕ  31/05/12-14:03


Ένα εκατομμύριο ελεύθεροι επαγγελματίες πληρώνουν μόνον το 4% του φόρου που καταβάλλουν τα φυσικά πρόσωπα, το 84% των φυσικών προσώπων καταβάλουν το 21% του συνολικού φόρου και σχεδόν οι μισές ελληνικές οικογένειες (49%) δήλωσαν εισοδήματα κάτω του αφορολόγητου ορίου και δεν πλήρωσαν καθόλου φόρο.
Τα στοιχεία αυτά επισήμανε ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ Διονύσης Νικολάου, μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ στο πλαίσιο της οποίας ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος επανεξελέγη στην προεδρία του Συνδέσμου για τέταρτη συνεχόμενη θητεία.

Ο κ. Νικολάου ανέφερε επίσης ότι οι 1.500 μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις πλήρωσαν το 67% του συνολικού φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων, ενώ 200.000 μικρές επιχειρήσεις που είναι το 99,3% του συνόλου των επιχειρήσεων, πλήρωσαν κατά μέσον όρο μόνον 5.000 ευρώ η κάθε μια "δηλαδή όσο ένας μισθωτός των 2.000 ευρώ μηνιαίως".
Στο πλαίσιο του απολογισμού για το 2011 ο κ. Νικολάου έκανε λόγο για "μεταρρυθμιστική απραξία στο επίπεδο των διαρθρωτικών και θεσμικών αλλαγών που εγκλωβίζουν τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, υποθάλπουν τη φοροδιαφυγή και εκτρέφουν τη διαφθορά" ενώ τόνισε ότι η απόφαση για "κούρεμα" του ελληνικού χρέους ήταν αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης απουσίας κάθε μεταρρυθμιστικού σχεδίου και της πλήρους αποτυχίας στην επίτευξη των στόχων δημοσιονομικής προσαρμογής.
Για τα εργασιακά, επανέλαβε τις προτάσεις του Συνδέσμου στον διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους για μείωση του κόστους εργασίας στις συμβάσεις που προβλέπουν αμοιβές πολύ πάνω από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση, ενώ τόνισε ότι οι κατώτατοι μισθοί και η μετενέργεια δεν αποτελούν για τον ΣΕΒ κρίσιμους παράγοντες διαμόρφωσης του εργασιακού κόστους.
Σημείωσε, ακόμη ότι ο Σύνδεσμος θα δώσει στο εξής ιδιαίτερο βάρος στην εκπαίδευση και κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Χάρης Κυριαζής, σημείωσε ότι οι παρεμβάσεις του Συνδέσμου θα επικεντρωθούν σε πέντε τομείς: νέα επιχειρηματικότητα, δημιουργία υποδομών, νέο θεσμικό πλαίσιο για την επιχειρηματικότητα, δημόσια διοίκηση και ανθρώπινο δυναμικό.
Την ίδρυση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Διεθνών Δράσεων ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Θ. Λαβίδας, με στόχο την ενίσχυση των εξαγωγών και της διεθνούς παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων.
Μετά την ολοκλήρωση των εκλογών στην πρωινή συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης, θα μιλήσει ο υπουργός Ανάπτυξης Γ. Στουρνάρας.
Στην απογευματινή συνεδρίαση θα μιλήσουν ο πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος, ο διευθυντής του The Earth Institute, καθηγητής Jeffrey Sachs και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στις ευθύνες του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου για τη σημερινή κατάσταση αλλά και για τις επιλογές που διανοίγονται μετά τις εκλογές.

Στο νέο ΔΣ του ΣΕΒ που εξελέγη σήμερα μετέχουν οι: Δασκαλόπουλος Δημήτρης πρόεδρος, Κυριαζής Χάρης εκτελεστικός αντιπρόεδρος & πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής.
Αντιπρόεδροι: Βιδάλης Ευθύμιος, Γιώτης Γιάννης, Καλλιτσάντσης Αναστάσιος, Καραμούζης Νίκος, Κομνηνός Χρήστος.
Μακρίδης Αλέξανδρος, γενικός γραμματέας. Κουνενάκη- Εφραίμογλου Σοφία, Ταμίας. Μέλη: Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος, Βασιλάκης Ευτύχιος, Δοντάς Ευριπίδης, Θεοδωρόπουλος Σπύρος, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, Κωστόπουλος Γιάννης, Λόης Δημήτρης, Μαραγκός Κωνσταντίνος, Μυτιληναίου- Δασκαλάκη Σόφη, Παπαλεξόπουλος Δημήτρης, Φουρλής Βασίλης.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου