Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 22:54:52

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογία 2014 arrow «Κλείσιμο» βιβλίων για αποφυγή καταβολής τέλους επιτηδεύματος
«Κλείσιμο» βιβλίων για αποφυγή καταβολής τέλους επιτηδεύματος
Πηγή: Express.gr

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ έως τις 8 Ιουνίου σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών σε όσους επιτηδευματίες (και μισθωτούς που έχουν μπλοκ αποδείξεων λόγω παράλληλης απασχόλησης) επιθυμούν, έστω και εκπρόθεσμα, να κλείσουν τα βιβλία τους και να αποφύγουν το τέλος επιτηδεύματος, που φέτος φτάνει μέχρι και τα 500 ευρώ.
Περίπου 240.000 επιτηδευματίες υπέβαλαν πέρυσι μηδενικές φορολογικές δηλώσεις ή δεν υπέβαλαν καθόλου δήλωση και με επιστολές που θα αποστείλει τις επόμενες ημέρες η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα τους ενημερώνει ότι μπορούν να προχωρήσουν σε εκπρόθεσμη διακοπή εργασιών για να αποφύγουν το τέλος επιτηδεύματος.

Οι φορολογούμενοι που επιθυμούν να κλείσουν τα βιβλία τους θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση διακοπής στο τμήμα Μητρώου της ΔΟΥ στην οποία υπάγονται.
Όσοι όμως έχουν «ανοιχτούς λογαριασμούς» με την εφορία μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσάρεστες εκπλήξεις, καθώς το κλείσιμο των βιβλίων συνεπάγεται έλεγχο και ενδεχομένως πολλαπλάσια πρόστιμα σε σχέση με το τέλος επιτηδεύματος που θα γλιτώσουν.
Επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, εφόσον τηρούν βιβλία Β΄ ή Γ΄ κατηγορίας του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, θα κληθούν να πληρώσουν τέλος επιτηδεύματος:

- 400 ευρώ για όσους έχουν έδρα σε τουριστικές περιοχές και πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους,
- 500 ευρώ για όσους έχουν την έδρα τους σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους και
- 300 ευρώ για κάθε υποκατάστημα, εφόσον διατηρούν υποκαταστήματα.

Το τέλος θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά 800.000 ελεύθεροι επαγγελματίες με την εκκαθάριση των εφετινών φορολογικών δηλώσεων.
Το τέλος επιτηδεύματος θα ενσωματωθεί στα εκκαθαριστικά των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, όπως άλλωστε και η έκτακτη εισφορά για τα περυσινά εισοδήματα, και θα εξοφληθεί έως και σε τρεις δόσεις, ανάλογα με το χρόνο εκκαθάρισης της δήλωσης.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου