Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 18:46:33

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογία 2014 arrow Έως 31 Μαΐου η υποβολή δηλώσεων ΟΕ, ΕΕ και 8 Ιουνίου εκκαθαριστικές ΦΠΑ
Έως 31 Μαΐου η υποβολή δηλώσεων ΟΕ, ΕΕ και 8 Ιουνίου εκκαθαριστικές ΦΠΑ
Πηγή: Express.gr
ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ έως 31 Μαΐου η προθεσμία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων από ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες επιχειρήσεις, κοινοπραξίες κ.λπ. (όπως ισχύει και για τα υπόλοιπα νομικά πρόσωπα), ενώ το υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση έως 8 Ιουνίου για την υποβολή εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ.
Με απόφαση του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών Γ. Ζανιά:

1. Η προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ (ΟΕ, ΕΕ, κοινωνίες, κοινοπραξίες κ.λπ.), που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 64 του ΚΦΕ, ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, η οποία λήγει στις 25 Μαΐου 2012, παρατείνεται έως και τις 31 Μαΐου 2012 για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος:
α. των παραπάνω υπόχρεων, που η υποβολή τους γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου και
β. των υπόχρεων που υποβάλλουν υποχρεωτικά τις φορολογικές δηλώσεις στην ΔΟΥ, λόγω αδυναμίας της ηλεκτρονικής υποβολής τους.

2. Η προθεσμία υποβολής των εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ για το έτος 2011, για όλους τους υποκείμενους στο φόρο, μέχρι την 8η Ιουνίου 2012.
Προκειμένου να είναι δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή της εκκαθαριστικής δήλωσης θα πρέπει οι ενδεχόμενες χρεωστικές περιοδικές δηλώσεις να έχουν υποβληθεί και να έχει καταβληθεί το οφειλόμενο ποσό ΦΠΑ τουλάχιστον τρεις εργάσιμες ημέρες πριν την ημερομηνία υποβολής της εκκαθαριστικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση και στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα που λήγει κανονικά στις 15 Ιουνίου.
Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου φαίνεται ότι αναγκάζουν την υπηρεσιακή κυβέρνηση να μεταθέσει κατά 15 μέρες ή ένα μήνα τις προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων.
Παράλληλα αναμένεται να παραταθούν και οι προθεσμίες για την υπαγωγή στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι τις 30 Ιουνίου (κανονικά η προθεσμία λήγει στις 31 Μαΐου). 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου