Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 20:06:51

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογία 2014 arrow Εως 25/5 οι φορολογικές δηλώσεις από ΟΕ και ΕΕ
Εως 25/5 οι φορολογικές δηλώσεις από ΟΕ και ΕΕ
Πηγή: Express.gr
ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ εκ νέου οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για διάφορες κατηγορίες νομικών προσώπων.  Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Ζανιά και με στόχο τη διευκόλυνση των φορολογουμένων, καθορίζονται οι προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των παρακάτω υπόχρεων ως εξής:

1) Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρίες, τις κοινωνίες αστικού δικαίου, τις αστικές κερδοσκοπικές ή μη εταιρίες και τις κοινοπραξίες παρατείνεται έως και τις 25 Μαΐου 2012.
2) Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012 για όλα τα υπόχρεα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα παρατείνεται έως και τις 25 Μαΐου 2012.
Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος από τα υπόλοιπα νομικά πρόσωπα έχει παραταθεί έως τις 31 Μαΐου.

Οι μεγάλες ζημίες που έγραψαν το 2011 χιλιάδες επιχειρήσεις λόγω της βαθιάς ύφεσης που πλήττει την αγορά και την πραγματική οικονομία εντείνει το πρόβλημα της υστέρησης των εσόδων. Το Δημόσιο, όχι μόνο θα εισπράξει λιγότερα έσοδα φέτος από τις επιχειρήσεις, αλλά θα βρεθεί στη «δυσάρεστη» θέση να επιστρέψει και τις προκαταβολές φόρου που πλήρωσαν πέρυσι οι ανώνυμες εταιρίες και οι τράπεζες. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι ανώνυμες εταιρίες και οι ΕΠΕ κάθε χρόνο προκαταβάλλουν το 80% του φόρου για την επόμενη χρήση, ενώ για τις τράπεζες η προκαταβολή φόρου φθάνει στο 100%.

Την ίδια ώρα εντείνεται η αγωνία στο υπουργείο Οικονομικών για τη ρευστότητα του Δημοσίου, καθώς η υστέρηση των εσόδων που καταγράφηκε από τον πρώτο μήνα του έτους συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν στις χθεσινές συσκέψεις που είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς με στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου καταγράφηκε μείωση 20% στις εισπράξεις φορολογικών εσόδων σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Η μείωση στα έσοδα οφείλεται σε δύο λόγους:
    στο ότι όλο και περισσότεροι πολίτες αναβάλλουν την πληρωμή των φορολογικών τους υποχρεώσεων
    και στο ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει «παγώσει» την αποστολή ειδοποιητηρίων.

Συγκεκριμένα, το Δημόσιο στερείται αυτή τη στιγμή εισπράξεων τουλάχιστον 1,1 δισ. ευρώ, μόνο και μόνο επειδή έχει καθυστερήσει την αποστολή των εκκαθαριστικών του ειδικού τέλους ακινήτου (ΕΤΑΚ) 2009 και του φόρου ακίνητης περιουσίας (ΦΑΠ) 2010 και 2011, τα οποία, αν και είναι ήδη έτοιμα, δεν αποστέλλονται λόγω των εκλογικών αναμετρήσεων.

Του Στέλιου Κράλογλου
 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου