Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 18:30:03

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογία 2014 arrow Σε πλήρη λειτουργία έως το τέλος του 2012 το ΓΕΜΗ
Σε πλήρη λειτουργία έως το τέλος του 2012 το ΓΕΜΗ
Πηγή: Express.gr

Mέχρι τις αρχές Αυγούστου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η "αυτοαπογραφή" 200.000 επιχειρήσεων, προκειμένου μέχρι το τέλος του χρόνου να λειτουργήσει πλήρως το Γενικό Εμπορικό Μητρώο. Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης Σ. Κομνηνός, σε συνάντησή του με δημοσιογράφους, μέσα στον Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί η διασύνδεση μεταξύ του Γενικού Εμπορικού Μητρώου και του υπουργείου Οικονομικών (ΤΑΧIS), ενώ υπάρχουν δυσλειτουργίες στη συνεργασία με τον ΟΑΕΕ και με τα ΚΕΠ καθώς και στις δυο αυτές περιπτώσεις δεν υπάρχει, ακομη, η απαιτούμενη υποδομή.

Απώτερος στόχος είναι να δημιουργηθεί η πιο επικαιροποιημένη ηλεκτρονική βάση δεδομένων, αναφορικά με την οικονομική και εμπορική λειτουργία των επιχειρήσεων. Παράλληλα, το αργότερο μέχρι τις αρχές Αυγούστου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αυτοαπογραφή των 200.000 επιχειρήσεων ΑΕ, ΟΕ, ΕΠΕ και ΕΕ. Σημειώνεται ότι η αυτοαπογραφή των επιχειρήσεων δεν θα έχει κανένα κόστος εάν γίνεται μέσω του διαδικτύου και μικρή επιβάρυνση αν γίνει μέσω των Επιμελητηρίων.

Σημειώνεται ότι από τις 4 Απριλίου του 2011 οπότε και άρχισε να λειτουργεί η "Υπηρεσία Μιας Στάσης", υπάρχουν ήδη όλα τα στοιχεία των επιχειρήσεων που έχουν ιδρυθεί από εκείνη την ημερομηνία. Στα σχέδια των αρμοδίων είναι μελλοντικά να υπάρξει και Υπηρεσία Μιας Στάσης και για τον "θάνατο" μιας επιχείρησης, με στόχο να υπάρξει διευκόλυνση στην επιχειρηματικότητα "δεύτερης ευκαιρίας".

Σημειώνεται ότι σήμερα λειτουργούν στην Ελλάδα 1.161.768 επιχειρήσεις, εκ των οποίων 841.824 είναι ατομικές, 45.770 ΑΕ, 158.888 ΟΕ, 692 ΣΥΝ.ΠΕ, 38.977 ΕΕ, 22.339 Φυσικά πρόσωπα, 50.571 ΕΠΕ, 2.646 Κοινωνία και 61 'Αλλου είδους.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου