Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 00:26:19

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογία 2014 arrow Υποχρεωτικά θα ακυρώνονται τα αχρησιμοποίητα θεωρημένα στοιχεία όταν «κλείνουν» βιβλία ΚΒΣ
Υποχρεωτικά θα ακυρώνονται τα αχρησιμοποίητα θεωρημένα στοιχεία όταν «κλείνουν» βιβλία ΚΒΣ
Πηγή: Express.gr

ΟΙ φορολογούμενοι που κλείνουν τα βιβλία τους και προχωρούν σε διακοπή εργασιών θα πρέπει να ακυρώσουν υποχρεωτικά τα αχρησιμοποίητα θεωρημένα στοιχεία τους, η θεώρηση των οποίων διενεργήθηκε από το χρόνο έναρξης παραγωγικής λειτουργίας του υποσυστήματος ΚΒΣ-TAXIS, σε κάθε δημόσια οικονομική υπηρεσία.
Αυτό ορίζεται με την ΠΟΛ 1114/4.5.2012 εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

Με αφορμή γραπτά και προφορικά ερωτήματα που ανέκυψαν, σχετικά με θέματα που αφορούν την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 της ΑΥΟ ΠΟΛ.1269/28.12.2011, διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

 1. Με τις νέες διατάξεις τροποποιήθηκε η παρ. 3 του άρθρου 6 της ΑΥΟ ΠΟΛ.1102/14.7.2005 και ορίζεται πλέον ότι, πριν από τη σχετική καταχώρηση της δήλωσης διακοπής εργασιών στο υποσύστημα Μητρώου, ακυρώνονται υποχρεωτικά τα αχρησιμοποίητα θεωρημένα στοιχεία του ΚΒΣ, η θεώρηση των οποίων διενεργήθηκε από το χρόνο έναρξης παραγωγικής λειτουργίας του υποσυστήματος ΚΒΣ-TAXIS, σε κάθε δημόσια οικονομική υπηρεσία (ΔΟΥ).
 2. Κατά συνέπεια, η υποχρέωση προσκόμισης των θεωρημένων και αχρησιμοποίητων φορολογικών στοιχείων για ακύρωση κατά τη διαδικασία διακοπής εργασιών αφορά μόνο τα στοιχεία που θεωρήθηκαν μέσω TAXIS ή και με το χειρόγραφο σύστημα στις περιπτώσεις μη λειτουργίας του TAXIS (βλάβη κ.λπ.), μετά την έναρξη λειτουργίας του υποσυστήματος TAXIS - ΚΒΣ στην εκάστοτε ΔΟΥ και όχι τα στοιχεία που έχουν θεωρηθεί πριν από την ημερομηνία αυτή κι έχουν καταχωρηθεί εκ των υστέρων στο εν λόγω υποσύστημα.
 3. Επιπρόσθετα, σας γνωρίζουμε ότι η οικειοθελής προσκόμιση αχρησιμοποίητων στοιχείων από τους φορολογουμένους, που έχουν θεωρηθεί πριν από την έναρξη λειτουργίας του υποσυστήματος ΚΒΣ-TAXIS στη ΔΟΥ, δεν απαγορεύεται από τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις.
 4. Ακόμα, διευκρινίζεται ότι τα οριζόμενα με την παράγραφο 2 της προαναφερόμενης ΑΥΟ ΠΟΛ.1269/28.12.2011, αφορούν περιοριστικά την υποχρέωση προσκόμισης για ακύρωση, κατά τη διαδικασία παύσης εργασιών, των θεωρημένων κι αχρησιμοποίητων φορολογικών στοιχείων.
 
Συνεπώς η ανωτέρω απόφαση δεν αφορά τις διαδικασίες και προθεσμίες δήλωσης της παύσης ΦΗΜ ή της προσκόμισης για σφράγιση στη ΔΟΥ του σχετικού βιβλιαρίου συντήρησης, που συνεχίζουν να ισχύουν ως έχουν.
 
5. Τέλος, διευκρινίζεται ότι δεν παρακωλύεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων ελέγχου από τις διατάξεις της ως άνω απόφασης, σε περίπτωση που ο αρμόδιος προϊστάμενος ΔΟΥ κρίνει σε ειδικές περιπτώσεις ότι πρέπει να ζητηθούν τα φορολογικά στοιχεία που έχουν θεωρηθεί πριν τη λειτουργία του υποσυστήματος TAXIS, για λόγους ελέγχου.
 
 

 


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου