Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 22:53:10

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογία 2014 arrow Πρόσβαση στα ηλεκτρονικά αρχεία του υπ. Οικονομικών μπορεί να έχει πλέον η Oικονομική Aστυνομία
Πρόσβαση στα ηλεκτρονικά αρχεία του υπ. Οικονομικών μπορεί να έχει πλέον η Oικονομική Aστυνομία
Πηγή: Express.gr

ΠΡΟΣΒΑΣΗ στα αρχεία κάθε υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών αποκτά το προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας κατά τη διάρκεια προκαταρκτικής εξέτασης ή προανάκρισης στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

Αυτό ορίζεται με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου, η οποία  όμως υποχρεώνει την Οικονομική Αστυνομία να κοινοποιεί στο υπουργείο Οικονομικών τα ευρήματα των ελέγχων που διενεργεί σε φορολογικά και τελωνειακά θέματα.

Η πρόσβαση του προσωπικού της Οικονομικής Αστυνομίας στα ηλεκτρονικά αρχεία του υπουργείου Οικονομικών θα πραγματοποιείται με απευθείας διασύνδεση σ' αυτά (online), μέσω ηλεκτρονικού ασφαλούς συστήματος επικοινωνίας. Στην περίπτωση αρχείων για τα οποία δεν υπάρχει η δυνατότητα απευθείας σύνδεσης η πρόσβαση στα αρχεία θα γίνεται με την έκδοση ειδικού υπηρεσιακού σημειώματος, το οποίο υπογράφεται από τον διευθυντή της Οικονομικής Αστυνομίας ή από άλλο εξουσιοδοτημένο απ' αυτόν πρόσωπο.

Τα αιτούμενα στοιχεία χορηγούνται εντός προθεσμίας δέκα ημερών από την υποβολή του αιτήματος. Σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις η χορήγηση των αιτουμένων στοιχείων πραγματοποιείται άμεσα.
Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, ενημερώνουν την Οικονομική Αστυνομία για την επιβολή ή μη των διοικητικών κυρώσεων καθώς και για το ύψος ή τη διάρκεια αυτών σε συντρέχουσα περίπτωση.

Με την απόφαση  ορίζεται ότι όταν ενεργείται ταυτόχρονα έλεγχος της Οικονομικής Αστυνομίας και υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών στο ίδιο υποκείμενο ελέγχου για το ίδιο αντικείμενο, προηγείται η υπηρεσία που διενεργεί προανάκριση ή προκαταρκτική εξέταση. Στην περίπτωση αυτή ο φορολογικός ή τελωνειακός έλεγχος διενεργείται παράλληλα, εφόσον δεν βλάπτεται ή παρακωλύεται καθ' οιονδήποτε τρόπο η διενεργούμενη προανάκριση ή προκαταρκτική εξέταση.
Για οποιοδήποτε ζήτημα ανακύψει ως προς την αρμοδιότητα ενημερώνεται ο αρμόδιος για την προανάκριση ή προκαταρκτική εξέταση εισαγγελέας, ο οποίος και αποφαίνεται σχετικά. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου