Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 19:08:14

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογία 2014 arrow Αμεση δέσμευση των τραπεζικών καταθέσεων φοροφυγάδων
Αμεση δέσμευση των τραπεζικών καταθέσεων φοροφυγάδων
Πηγή: Express.gr

Στην άμεση δέσμευση των τραπεζικών καταθέσεων φορολογούμενων, οι οποίοι εντοπίζονται να φοροδιαφεύγουν, θα προχωρά η Εφορία.

Αυτό ορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που έχει αποσταλεί σε όλες τις Εφορίες της χώρας και στην οποία ορίζεται ότι η δέσμευση θα γίνεται πριν την κλήση σε ακρόαση του φορολογούμενου.

Στο μέτρο αυτό προχωρά το υπουργείο Οικονομικών για την άμεση διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου στις περιπτώσεις φοροδιαφυγής και προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα απόσυρσης των τραπεζικών καταθέσεων από κατηγορούμενους για φοροδιαφυγή.

Στην εγκύκλιο ορίζεται χαρακτηριστικά ότι «σε περίπτωση εφαρμογής των μέτρων διασφάλισης των συμφερόντων του Δημοσίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του ν. 2523/1997, όπως ισχύει, τα εν λόγω μέτρα λαμβάνονται εξαιρετικά και έχουν προληπτικό και επείγοντα χαρακτήρα, ως εκ τούτου, εξαιρούνται της τήρησης του τύπου της προηγούμενης ακρόασης των φορολογουμένων».

Όπως σημειώνεται «η προηγούμενη κλήση των προσώπων αυτών, θα ματαίωνε τον σκοπό του νόμου, ο οποίος έχει αναχθεί από τον νομοθέτη, επιτρεπτώς κατά το Σύνταγμα, σε σκοπό επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος και θα έθετε σε κίνδυνο τα συμφέροντα του Δημοσίου».

Παράλληλα, οι ελεγκτικές αρχές επιδίδουν κλήση στον φορολογούμενο για ακρόαση για την υπόθεσής του. Με την κλήση ο φορολογούμενος καλείται εντός 10 ημερών, η οποία αρχίζει από την επομένη της ημέρας επίδοσης, για να παράσχει εγγράφως τις απόψεις του επί των διαπιστώσεων της Ειδικής Έκθεσης Ελέγχου, προσκομίζοντας και κάθε αποδεικτικό στοιχείο των ισχυρισμών του.
 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου