Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 06:24:10

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Φορολογία 2014 arrow Νέα παράταση υποβολής εκπρόθεσμων δηλώσεων φορολογίας-περαίωσης
Νέα παράταση υποβολής εκπρόθεσμων δηλώσεων φορολογίας-περαίωσης
Πηγή: Express.gr
ΠAPATAΣH έως τις 30 Δεκεμβρίου προτίθεται να δώσει το Yπουργείο Οικονομικών τόσο για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων του παρελθόντος όσο και για την υπαγωγή στη νέα περαίωση των ανέλεγκτων χρήσεων (N. 3888/2010).

Οι προθεσμίες για τις δύο ρυθμίσεις λήγουν σήμερα και η παράταση έχει ήδη αποφασιστεί, όπως δηλώνουν αρμόδια στελέχη του Yπουργείου Οικονομικών.
Μέχρι το τέλος του χρόνου οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν εκπρόθεσμες αρχικές δηλώσεις για κάθε είδους φορολογία, όπως είναι δηλώσεις ΦΠΑ, κληρονομιών, παρακρατούμενων φόρων, εισοδήματος κ.λπ. Δεν υπάρχει η δυνατότητα υποβολής εκπρόθεσμων δηλώσεων ακινήτων Ε9. Το θετικό στοιχείο της ρύθμισης είναι ότι η υποβολή των δηλώσεων μπορεί να γίνει χωρίς την πληρωμή των σχετικών προστίμων.

Η ρύθμιση για την περαίωση αφορά το κλείσιμο των ανέλεγκτων φορολογικών χρήσεων της δεκαετίας 2000-2009 και απευθύνεται σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις με ετήσια ακαθάριστα έσοδα έως 40 εκατ. ευρώ (το όριο στην προηγούμενη μορφή της ρύθμισης ήταν 20 εκατ. ευρώ). Επίσης στη νέα μορφή της ρύθμισης υπάγονται και οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο επιχειρήσεις καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που διαθέτουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η υστέρηση των εσόδων ξεπέρασε τα 2,4 δισ. ευρώ στο 10μηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου και ως εκ τούτου το Yπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να εισπράξει, πάση θυσία, 12 δισ. ευρώ έως το τέλος του χρόνου για να καλυφθεί η απόκλιση από τον ετήσιο στόχο.

Εκτός από τις παραπάνω ρυθμίσεις η κυβέρνηση αναμένει περίπου 1 δισ. ευρώ από την «έκτακτη» εισφορά αλληλεγγύης, την έκτακτη εισφορά στις αντικειμενικές δαπάνες και το τέλος επιτηδεύματος. Eσοδα 1,7 δισ. ευρώ πρέπει να εισπραχθούν από την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και 1,27 δισ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας του 2012.

Του Στέλιου Κράλογλου


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου