Σάββατο, 27 Απριλίου 2019, 03:37:34

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Ακίνητα 2016 Φορολογική Δήλωση 2016 Πανελλαδικές 2016 Αυτοκίνητο 2016 Εκλογές 2015 Ασφαλιστικό 2014 Εφεδρεία - Δημόσιο Καταθέσεις - Επενδύσεις Νέες καλλιέργειες Φορολογία 2014 Φωτοβολταϊκά 2014 Εκλογές 2012 Περαίωση 2011 Καλλικράτης 2011 Εκλογές στη ΝΔ Εκλογές 2010 Εθνικές εκλογές 2009 Χρήσιμες πληροφορίες Αποτελέσματα εκλογών Βρες που ψηφίζεις Ευρωεκλογές 2009 Healthy Way 2009 Healthy Way 2 Healthy Way Ήπειρος Ποσειδώνια Franchise ΧΡΗΣΤΙΚΑ EXPRESS YOURSELF ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΞΠΡΕΣ
 

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εθνικές εκλογές 2009 arrow Γ. Παπανδρέου: Λάβαμε εντολή Ανατροπής
Γ. Παπανδρέου: Λάβαμε εντολή Ανατροπής
Πηγή: Express.gr
Τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης παρουσίασε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου. Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι "η νέα κυβέρνηση έλαβε από τους πολίτες εντολή ανατροπής της υπάρχουσας κατάστασης" και ζήτησε από Υπουργούς και Υφυπουργούς να φέρουν "την ελπίδα σε μια χώρα μπλοκαρισμένη στην αδιαφάνεια. Την επόμενη εβδομάδα, όπως είπε, αναμένει καταγεγραμμένα τα προβλήματα του κάθε Υπουργείου αλλά και προτάσεις για την επίλυση τους. Ενδεικτικό των προθέσεών του για άμεση καταγραφή και λύση των δυσλειτουργιών στο δημόσιο, είναι το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός ζήτησε στη συνεδρίαση του πρώτου Υπουργικού Συμβουλίου την τοποθέτηση του επικεφαλής του Συνηγόρου του Πολίτη.

Πολλή δουλειά, απόλυτη προσήλωση στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, αλλαγές και ανατροπές, σύγκρουση με κατεστημένα, συμφέροντα και αντιλήψεις, είναι μερικά από αυτά που ζήτησε από τους υπουργούς του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στην πρώτη ανοιχτή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο κ.  Παπανδρέου, απευθυνόμενος στους Υπουργούς τόνισε ότι ο λαός έδωσε στο ΠΑΣΟΚ εντολή ανατροπής μιας κατάστασης παρακμής και τέλματος, την οποία βιώνει η χώρα και ζήτησε σεβασμό, σωστή διαχείριση και αξιοποίηση των χρημάτων του ελληνικού λαού.

Επισήμανε  ότι η διαφθορά στη χώρα είναι εκτεταμένη και έχει πάρει διαστάσεις πανδημίας και δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος για σύγκρουση με βαθιά ριζωμένες πελατειακές και άλλες αντιλήψεις είναι δεδομένη.

Ζήτησε επίσης από τους Υπουργούς να μην κρύβουν τα προβλήματα από το λαό, να μην κρύβονται οι ίδιοι και να μην φορτώνουν τα προβλήματα σε άλλους. Αντίθετα, είπε, πρέπει να αναδεικνύονται όλες οι πτυχές των προβλημάτων μέσα από συνεχή διαβούλευση.

Η νέα κυβέρνηση, όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, εκπροσωπεί τους πολίτες, τα ατομικά τους δικαιώματα, αλλά και το συλλογικό συμφέρον. Δεν θα απολογείται η ίδια στην διοίκηση αλλά η διοίκηση στην κυβέρνηση, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι ο πολίτης θα ήθελε να δει τα μέλη της κυβέρνησης ως αντιεξουσιαστές στην εξουσία.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τους Υπουργούς να καταγράψουν με λεπτομέρειες την κατάσταση που θα παραλάβουν, το μέγεθος των προβλημάτων και το είδος τους και μέχρι την επόμενη εβδομάδα να του υποβάλλουν τις επισημάνσεις τους αλλά και τις προτεραιότητες που οι ίδιοι θα θέσουν στα υπουργεία τους για την επίλυση τους.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε επανειλημμένα για λογοδοσία των Υπουργών και συνολικά της κυβέρνησης και δίνοντας αμέσως το παράδειγμα προσκάλεσε τον συνήγορο του Πολίτη κ. Γ. Καμίνη για να ενημερώσει τους νέους υπουργούς για θέματα λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης και να γίνει μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων. Με τον κ. Καμίνη, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, θα υπάρχουν συχνές επαφές των υπουργών.

Επισήμανε εξάλλου στους Υπουργούς ότι δεν πρέπει να αντιλαμβάνονται την κριτική ως επίθεση στους ίδιους αλλά ως μια ευκαιρία να διορθώσουν τα κακώς κείμενα και να γίνουν οι ίδιοι οι πιο γνήσιοι εκφραστές των παραπόνων των πολιτών.

Στη λειτουργία της κυβέρνησης όπως είπε δεν θα υπάρξει ούτε θεσμολαγνεία ούτε τυπολατρία και στόχος είναι η τήρηση της ουσίας της δεοντολογίας.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι οι αρχές που διακήρυξε προεκλογικά παραμένουν και αυτές είναι, πρώτα ο πολίτης, πάνω απ' όλα το δημόσιο συμφέρον, διαφάνεια παντού και αξιοκρατία στο δημόσιο, όπου θα μπει τέρμα στο ρουσφέτι και το βόλεμα των ημετέρων.

Εμείς, τόνισε, δεν ήρθαμε να αντικαταστήσουμε το γαλάζιο κράτος με το πράσινο ομοίωμά του, αλλά για να σπάσουμε αυτή την παράδοση, που είναι βαθιά ριζωμένη στην πολιτική, το δημόσιο και δυστυχώς και στην κοινωνία.

Τόνισε, επίσης, ότι θα τηρηθούν βασικές αρχές δεοντολογίας, στις σχέσεις με τη Βουλή, με τα Μέσα Ενημέρωσης, στους διορισμούς συμβούλων, στους κρατικούς λειτουργούς και στη διάκριση μεταξύ κυβερνητικής και κομματικής δράσης.

Περιγράφοντας δε τους άξονες της πολιτικής των πρώτων ημερών, μίλησε για νοικοκύρεμα στα δημοσιονομικά, μαχαίρι στις σπατάλες, στήριξη των ασθενέστερων, αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος με νέο εκλογικό νόμο και πόθεν έσχες.

Ο κ. Παπανδρέου συνέστησε επίσης αξιοποίηση των καλύτερων δυνατών προτάσεων για την υλοποίηση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ και την επίλυση των προβλημάτων και πρόσθεσε ότι το γραφείο του Πρωθυπουργού μαζί με το Υπουργείο Εσωτερικών και σε συνεργασία με τους Υπουργούς θα συγκροτήσουν υπηρεσίες δίπλα σε κάθε Υπουργό, οι οποίες θα ασχολούνται με ορισμένα σύγχρονα προβλήματα, όπως είναι η καινοτομία και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Επίσης ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης θα αρχίσει συχνές επαφές με όλους τους Υπουργούς προκειμένου να γίνει κωδικοποίηση νομοθεσίας ώστε να καταργηθεί η πολυνομία.

Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τους Υπουργούς να ζητήσουν ως πρώτη πράξη τις παραιτήσεις όλων των επιτροπών που έχουν συσταθεί στα Υπουργεία και οι οποίες είναι κατά κανόνα κομματικής φύσεως με παχυλές αμοιβές. Οι επιτροπές αυτές πρέπει, μαζί με την παραίτησή τους, να υποβάλουν και απολογισμό έργου και όσες απ' αυτές κριθούν απαραίτητες μπορούν να επανασυσταθούν με νέες αποφάσεις.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι σήμερα αλλάζουμε σελίδα για να δημιουργήσουμε μία κοινωνία δίκαιη και να κάνουμε τους Έλληνες περήφανους. Ξεκινάμε, τόνισε, μια μεγάλη εθνική προσπάθεια ανάταξης και αλλαγής πορείας της χώρας και είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Μαζί, κατέληξε, ενωμένοι θα γράψουμε τις νέες σελίδες της ιστορίας.

Αντιδράσεις

"Το σκληρό ταξικό πρόσωπο της νέας κυβέρνησης δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τα περί διαφάνειας, αξιοκρατίας, νοικοκυρέματος και καλύτερης λειτουργίας του κράτους. Δεν είναι αυτά οι αιτίες που δημιουργούν τα λαϊκά προβλήματα, είναι η πολιτική υπέρ της πλουτοκρατίας που εφάρμοσαν διαδοχικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα έμειναν στο απυρόβλητο. Κανένας εφησυχασμός. Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες χαμογελούν, άρα η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα πρέπει αμέσως να οργανώσουν την πάλη τους", τόνισε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου