Σάββατο, 27 Απριλίου 2019, 03:38:08

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Ακίνητα 2016 Φορολογική Δήλωση 2016 Πανελλαδικές 2016 Αυτοκίνητο 2016 Εκλογές 2015 Ασφαλιστικό 2014 Εφεδρεία - Δημόσιο Καταθέσεις - Επενδύσεις Νέες καλλιέργειες Φορολογία 2014 Φωτοβολταϊκά 2014 Εκλογές 2012 Περαίωση 2011 Καλλικράτης 2011 Εκλογές στη ΝΔ Εκλογές 2010 Εθνικές εκλογές 2009 Χρήσιμες πληροφορίες Αποτελέσματα εκλογών Βρες που ψηφίζεις Ευρωεκλογές 2009 Healthy Way 2009 Healthy Way 2 Healthy Way Ήπειρος Ποσειδώνια Franchise ΧΡΗΣΤΙΚΑ EXPRESS YOURSELF ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΞΠΡΕΣ
 

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εθνικές εκλογές 2009 arrow Χθες η ορκωμοσία του Γ. Παπανδρέου, ενώ σήμερα της νέας κυβέρνησής του
Χθες η ορκωμοσία του Γ. Παπανδρέου, ενώ σήμερα της νέας κυβέρνησής του
Πηγή: Express.gr
 ΣTIΣ 11 χθες το πρωί ορκίστηκε ο νέος πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Μετά την ορκωμοσία, ο κ. Γ. Παπανδρέου μετέβη πεζή στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον υποδέχθηκε ο Κ. Καραμανλής για την τελετή της παράδοσης - παραλαβής των καθηκόντων στην ηγεσία της χώρας. Στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν θερμή χειραψία και ακολούθησε ένας σύντομος διάλογος μεταξύ τους. Ο Κ. Καραμανλής συνεχάρη τον Γ. Παπανδρέου και του ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του. Εν συνεχεία, ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου (φωτό) και λίγη ώρα αργότερα, από το Μέγαρο Μαξίμου αποχώρησε και ο Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να μεταβεί στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η πραγματοποίηση της τελετής ορκωμοσίας του χθες, ήταν αίτημα του ίδιου του Γ. Παπανδρέου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς επιθυμούσε να υπογραφούν τα Προεδρικά Διατάγματα για να υλοποιηθεί άμεσα η αλλαγή στη δομή της κυβέρνησης με συγχωνεύσεις υπουργείων. Μετά την ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού το Ε' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας υπό την προεδρία του αντιπροέδρου Κωνσταντίνου Μενουδάκου, έκρινε νόμιμα –με ορισμένες νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις– τρία σχέδια Προεδρικού Διατάγματος, που υπογράφονται από τον πρωθυπουργό, Γιώργο Α. Παπανδρέου, και με τα οποία συγχωνεύονται και συγκροτούνται υπουργεία. Eιδικότερα, συγκροτείται Yπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο θα μεταφερθούν:

 

1. Από το Yπουργείο Εσωτερικών η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Τάξης και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

2. Από το Yπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (το οποίο συγχωνεύεται με το Yπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών), η Διεύθυνση Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας, η Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής και το Λιμενικό Σώμα.

Ακόμα, τα Yπουργεία Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης συγχωνεύονται σε Yπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Επίσης, το Yπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών μετονομάζεται σε Yπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και συγχωνεύονται σε αυτό τα Yπουργεία Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Τέλος, το Yπουργείο Μακεδονίας - Θράκης μετατρέπεται σε Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης και οι αρμοδιότητές της υπάγονται στο Yπουργείο Εσωτερικών. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου