Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 20:24:59

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Ακίνητα 2016 Φορολογική Δήλωση 2016 Πανελλαδικές 2016 Αυτοκίνητο 2016 Εκλογές 2015 Ασφαλιστικό 2014 Εφεδρεία - Δημόσιο Καταθέσεις - Επενδύσεις Νέες καλλιέργειες Φορολογία 2014 Φωτοβολταϊκά 2014 Εκλογές 2012 Περαίωση 2011 Καλλικράτης 2011 Εκλογές στη ΝΔ Εκλογές 2010 Εθνικές εκλογές 2009 Χρήσιμες πληροφορίες Αποτελέσματα εκλογών Βρες που ψηφίζεις Ευρωεκλογές 2009 Healthy Way 2009 Healthy Way 2 Healthy Way Ήπειρος Ποσειδώνια Franchise ΧΡΗΣΤΙΚΑ EXPRESS YOURSELF ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΞΠΡΕΣ
 

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εθνικές εκλογές 2009 arrow Πρώτη κίνηση η δομική αλλαγή στην κυβέρνηση
Πρώτη κίνηση η δομική αλλαγή στην κυβέρνηση
Πηγή: Express.gr
 ΔΟΜΙΚΕΣ αλλαγές στη λειτουργία του κράτους σηματοδοτεί το πρώτο υπουργικό συμβούλιο του Γιώργου Παπανδρέου που ανακοινώθηκε χθες μετά την υπογραφή των προεδρικών διαταγμάτων για τη σύσταση των νέων υπουργείων.

 

Ο αριθμός των υπουργείων μειώθηκε σε 14 με την κατάργηση του Yπουργείου Ανάπτυξης, μέρος των αρμοδιοτήτων του οποίου μοιράζονται στα διαχωρισμένα πλέον υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας, αλλά και στο νεοϊδρυθέν Yπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Παπανδρέου πρότεινε τη θέση του υπουργού Περιβάλλοντος στους Οικολόγους Πράσινους, οι οποίοι δεν την αποδέχθηκαν ενώ ο κ. Νίκος Χρυσόγελος είπε ότι το κόμμα του δεν διαθέτει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση για να πιέσει στην κατεύθυνση συγκεκριμένων περιβαλλοντικών πολιτικών.

Στον τομέα της οικονομίας ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το Yπουργείο Οικονομικών θα πορευτεί με υπουργό τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και υφυπουργό τον Φίλιππο Σαχινίδη. Στο υπουργείο Οικονομικών θα ενσωματωθούν οι αρμοδιότητες του τομέα Εμπορίου από το Yπουργείο Ανάπτυξης, με στόχο την ενοποίηση και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών τόσο για τη συλλογή των δημόσιων εσόδων όσο και για τη λειτουργία της αγοράς.

Ακολουθεί το Yπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με υπουργό τη Λούκα Κατσέλη και αρμοδιότητα στη χάραξη και εφαρμογή της αναπτυξιακής στρατηγικής. Στην Πλατεία Συντάγματος θα μεταφερθούν και οι αρμοδιότητες του υπουργείου Ναυτιλίας το οποίο καταργείται. Υφυπουργοί ορίστηκαν ο Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος θα αναλάβει την αρμοδιότητα του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και ό,τι αφορά το Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα», που μέχρι πρότινος ανήκε στο Yπουργείο Ανάπτυξης και ο Mάρκος Mπόλαρης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Στο νεοϊδρυθέν Yπουργείο Υποδομών, με υπουργό τον Δημήτρη Ρέππα, συγκεντρώνονται οι αρμοδιότητες των δημοσίων έργων, από το ΥΠΕΧΩΔΕ και των μεταφορών και επικοινωνιών, καθώς το συγκεκριμένο υπουργείο καταργείται. Υφυπουργοί ορίστηκαν οι Γιάννης Μαγκριώτης και Νίκος Σηφουνάκης.

Στο νεοσύστατο Yπουργείο Περιβάλλοντος υπουργός ανέλαβε η Τίνα Μπιρμπίλη με υφυπουργούς τον Γιάννη Μανιάτη και τον Θάνο Μωραΐτη και αρμοδιότητες για το περιβάλλον, τη χωροταξία αλλά και την ενέργεια.

Στον οικονομικό κύκλο περιλαμβάνονται επίσης τα υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με υπουργό τον Ανδρέα Λοβέρδο και υφυπουργό τον Γιώργο Κουτρουμάνη, Πολιτισμού και Τουρισμού, με υπουργό τον Παύλο Γερουλάνο και υφυπουργό την Aντζελα Γκερέκου και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με υπουργό την Κατερίνα Μπατζελή και υφυπουργό τον Μιχάλη Καρχιμάκη. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου