Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 07:02:30

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Ακίνητα 2016 Φορολογική Δήλωση 2016 Πανελλαδικές 2016 Αυτοκίνητο 2016 Εκλογές 2015 Ασφαλιστικό 2014 Εφεδρεία - Δημόσιο Καταθέσεις - Επενδύσεις Νέες καλλιέργειες Φορολογία 2014 Φωτοβολταϊκά 2014 Εκλογές 2012 Περαίωση 2011 Καλλικράτης 2011 Εκλογές στη ΝΔ Εκλογές 2010 Εθνικές εκλογές 2009 Χρήσιμες πληροφορίες Αποτελέσματα εκλογών Βρες που ψηφίζεις Ευρωεκλογές 2009 Healthy Way 2009 Healthy Way 2 Healthy Way Ήπειρος Ποσειδώνια Franchise ΧΡΗΣΤΙΚΑ EXPRESS YOURSELF ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΞΠΡΕΣ
 

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εθνικές εκλογές 2009 arrow Το απόγευμα η σύνθεση της νέας κυβέρνησης
Το απόγευμα η σύνθεση της νέας κυβέρνησης
Πηγή: Express.gr
Ο  Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός σήμερα στις 11 το πρωί, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια.  Ακολούθως, ο νέος πρωθυπουργός μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, για την τελετή παράδοσης - παραλαβής, όπου τον υποδέχθηκε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Στο σύντομο διάλογο που προηγήθηκε της μεταξύ τους συνάντησης, ο κ. Παπανδρέου εκδήλωσε δυο φορές το ενδιαφέρον του για την κατάσταση της υγείας της μητέρας του κ. Καραμανλή, ενώ ο κ. Καραμανλής ευχήθηκε στον νέο πρωθυπουργό καλή δύναμη και καλή τύχη.

Εν τω μεταξύ, πυρετός διεργασιών και συσκέψεων υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου επικρατεί στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, που θα ανακοινωθεί σήμερα το απόγευμα (γύρω στις 7 μ.μ.) και θα ορκιστεί την Τετάρτη. Το νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι σαφώς μικρότερο και με αισθητά μεγαλύτερη γυναικεία εκπροσώπηση.

Το Ε' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας υπό την προεδρία του αντιπροέδρου Κωνσταντίνου Μενουδάκου, έκρινε νόμιμα -με ορισμένες νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις- τρία σχέδια Προεδρικού Διατάγματος, που υπογράφονται από τον πρωθυπουργό, Γιώργο Α. Παπανδρέου, και με τα οποία συγχωνεύονται και συγκροτούνται υπουργεία.

Συγκεκριμένα, συγκροτείται Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη , σε αυτό θα μεταφερθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Τάξης και η Γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας η διεύθυνση Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας η Γενική Γραμματεία Λιμένος και Λιμενικής Πολιτικής και το Λιμενικό Σώμα.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης συγχωνεύονται σε Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών μετονομάζεται σε υπ. Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και συγχωνεύονται το Υπουργείο Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το Υπ. Μακεδονίας- Θράκης καταργείται και μετατρέπεται σε γενική γραμματεία Μακεδονίας -Θράκης που θα υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών

Πολλά ονόματα πέφτουν στο τραπέζι, και οι προτάσεις δίνουν και παίρνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ στο Υπουργείο Οικονομίας τοποθετείται η Λούκα Κατσέλη, στο Οικονομικών ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και στο Εξωτερικών η 'Αννα Διαμαντοπούλου.

Για το Υπουργείο Υποδομών που θα περιλαμβάνει τα έργα και τις μεταφορές προορίζεται Δημήτρης Ρέππας, για το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και για το υπουργείο Παιδείας, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Εν τω μεταξύ θεωρείται σίγουρο οτι γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου θα είναι ο συνταγματολόγος Σωτήρης Λύτρας και διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου ο Νίκος Αθανασάκης. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου