Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 07:04:01

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Ακίνητα 2016 Φορολογική Δήλωση 2016 Πανελλαδικές 2016 Αυτοκίνητο 2016 Εκλογές 2015 Ασφαλιστικό 2014 Εφεδρεία - Δημόσιο Καταθέσεις - Επενδύσεις Νέες καλλιέργειες Φορολογία 2014 Φωτοβολταϊκά 2014 Εκλογές 2012 Περαίωση 2011 Καλλικράτης 2011 Εκλογές στη ΝΔ Εκλογές 2010 Εθνικές εκλογές 2009 Χρήσιμες πληροφορίες Αποτελέσματα εκλογών Βρες που ψηφίζεις Ευρωεκλογές 2009 Healthy Way 2009 Healthy Way 2 Healthy Way Ήπειρος Ποσειδώνια Franchise ΧΡΗΣΤΙΚΑ EXPRESS YOURSELF ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΞΠΡΕΣ
 

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εθνικές εκλογές 2009 arrow Ο ξένος Τύπος για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ
Ο ξένος Τύπος για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ
Πηγή: Express.gr
 ΣTO δύσκολο έργο που περιμένει τη νέα κυβέρνηση, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, συμφωνούν τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής.

Παράδειγμα η βελγική De Standard, για την οποία πολλοί αναλυτές εκφράζουν φόβους ότι η νέα, υπό τον Γ. Παπανδρέου, κυβέρνηση θα αναγκαστεί να συνάψει νέα δάνεια προκειμένου να καλύψει το δημόσιο χρέος, που αναμένεται να υπερβεί το 100% για το 2009. Ωστόσο, συμπληρώνει, διάχυτη είναι η αίσθηση ότι το xρηματιστήριο θα περάσει σε μια «περίοδο ευφορίας», «όχι τόσο επειδή νίκησαν οι σοσιαλιστές, όσο επειδή κατέστη δυνατός ο σχηματισμός μιας ισχυρής και βιώσιμης κυβέρνησης, η οποία θα μπορέσει να εφαρμόσει ανενόχλητη το πρόγραμμά της για την προσεχή τετραετία».

Στην ίδια εφημερίδα αναφέρεται ότι "έπαιξε και έχασε ο Κ. Καραμανλής, προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές τη στιγμή που η δημοτικότητά του κατέρρεε υπό το βάρος της κακής οικονομικής κατάστασης, των ταραχών του Δεκεμβρίου και των αλλεπάλληλων σκανδάλων που ταλάνιζαν την κυβέρνησή του".

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Libre Belgique, οι νέοι συσχετισμοί δυνάμεων που διαμορφώνονται στο ελληνικό κοινοβούλιο επιτρέπουν στο ΠΑΣΟΚ να προωθήσει τις αναγκαίες αλλά ελάχιστα δημοφιλείς μεταρρυθμίσεις για το νοικοκύρεμα της χώρας. Επίσης, προβλέπει για τη Νέα Δημοκρατία ότι μετά από το «Βατερλώ» που υπέστη, θα εισέλθει σε έναν κύκλο εσωστρέφειας που θα διευκολύνει το έργο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του χωρίς να αισθάνεται πιέσεις από την αντιπολίτευση. Η εφημερίδα αποδίδει την συντριπτική ήττα της Νέας Δημοκρατίας στα πολιτικοοικονομικά σκάνδαλα και την απουσία κυρώσεων για τους υπεύθυνους.

Η εφημερίδα θεωρεί ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι «απογοητευτικό» για εκείνους που προσέβλεπαν σε μια ήττα του δικομματισμού, ενώ μιλάει για «δύο δύσκολα χρόνια που έρχονται, παρά τις υποσχέσεις του Γ. Παπανδρέου για ανάκαμψη της οικονομίας, τόνωση της κατανάλωσης και στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των χαμηλών εισοδημάτων».

Από την πλευρά της η Le Soir, με τίτλο "Η Aριστερά γιορτάζει την επιστροφή της" και υπέρτιτλο "Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις πρόωρες εκλογές αλλά δεν θα έχει εύκολο έργο" , εκτιμά ότι «παρά τους πανηγυρισμούς των οπαδών του ΠΑΣΟΚ, το κουρασμένο από τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα της απερχόμενης κυβέρνησης και ανήσυχο για το μέλλον του εκλογικό σώμα, δεν επιφυλάσσει καμία περίοδο χάριτος για τον Γ. Παπανδρέου». Και προσθέτει: "Ο σκόπελος που καλείται να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση είναι η χρηματοδότηση των μέτρων που έχει εξαγγείλει για την τόνωση της κατανάλωσης, η οποία καθιστά ανάγκη επιτακτική την επαναδιαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες των όρων του Συμφώνου Σταθερότητας. Κάτι που όμως προμηνύεται δύσκολο, καθώς ήδη ο επίτροπος Χοακίν Αλμούνια κάλεσε τους Eλληνες αξιωματούχους να προβούν σε περικοπές δαπανών, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να υιοθετήσει αυστηρά μέτρα για να θέσει τέλος στον εκτροχιασμό των δημόσιων οικονομικών της».

Τέλος, η Derniere Heure δίνει έμφαση στο γεγονός ότι ο Γ. Παπανδρέου και ο Κ. Καραμανλής είναι γόνοι πολιτικών δυναστειών, οι οποίες κράτησαν τα ηνία της διακυβέρνησης στην Ελλάδα τα 32 από τα 47 τελευταία χρόνια.

 

  
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου