Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 10:07:54

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Ακίνητα 2016 Φορολογική Δήλωση 2016 Πανελλαδικές 2016 Αυτοκίνητο 2016 Εκλογές 2015 Ασφαλιστικό 2014 Εφεδρεία - Δημόσιο Καταθέσεις - Επενδύσεις Νέες καλλιέργειες Φορολογία 2014 Φωτοβολταϊκά 2014 Εκλογές 2012 Περαίωση 2011 Καλλικράτης 2011 Εκλογές στη ΝΔ Εκλογές 2010 Εθνικές εκλογές 2009 Χρήσιμες πληροφορίες Αποτελέσματα εκλογών Βρες που ψηφίζεις Ευρωεκλογές 2009 Healthy Way 2009 Healthy Way 2 Healthy Way Ήπειρος Ποσειδώνια Franchise ΧΡΗΣΤΙΚΑ EXPRESS YOURSELF ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΞΠΡΕΣ
 

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εθνικές εκλογές 2009 arrow Εντολή... για ισχυρή διακυβέρνηση της χώρας
Εντολή... για ισχυρή διακυβέρνηση της χώρας
Πηγή: Express.gr
 Η ΠΛHPHΣ στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου στη νέα κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου εκφράστηκε χθες με δηλώσεις από τους προέδρους του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλο, του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο, αλλά και από τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η πλέον χαρακτηριστική δήλωση ήταν αυτή του προέδρου του ΣΕΒ, ο οποίος μίλησε για χρέος των πολιτών να συμβάλουν ο καθένας από την πλευρά του «στο δύσκολο έργο μιας πραγματικής εθνικής αλλαγής, που δεν μπορεί να περιμένει». «Οι Eλληνες πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δασκαλόπουλος, «ψήφισαν αποφασιστικά, με συνείδηση ότι η χώρα χρειάζεται μια νέα αφετηρία, ένα νέο ξεκίνημα. Ανέδειξαν με την ψήφο τους μια ισχυρή κυβέρνηση, δίνοντάς της την εντολή να ασκήσει την ισχυρή διακυβέρνηση που απαιτούν οι καιροί και η οριακή κατάσταση του τόπου».

Κωνσταντίνος Μίχαλος: Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, αναφερόμενος καταρχήν στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, υπογράμμισε ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να επιδείξει αποφασιστικότητα και πυγμή και να προωθήσει τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές μη υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος. Πρόσθεσε δε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος αναμένει με μεγάλη αγωνία και ενδιαφέρον τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση, τη δημοσιονομική εξυγίανση, την επίλυση του ασφαλιστικού και του εργασιακού ζητήματος, την ενίσχυση της απασχόλησης, αλλά κυρίως για τη λήψη όλων εκείνων των αναγκαίων μέτρων που θα ενισχύσουν τη ρευστότητα στην αγορά και θα στηρίξουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Δημήτρης Αρμενάκης: Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Δημήτρης Αρμενάκης σημείωσε πως «η οικονομία χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση για να μπορεί να πηγαίνει καλά κι αυτό χθες επιτεύχθηκε» ενώ ζητεί άμεσες ενέργειες ειδικά για τις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις. Ο κ. Αρμενάκης ανέφερε επίσης πως δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις, ενώ συμπλήρωσε με έμφαση ότι «τα προβλήματα δεν μπορούν να περιμένουν, τα χρονικά περιθώρια είναι γνωστά σε όλους, δεν υπάρχει η δυνατότητα ούτε για μία μέρα καθυστέρησης».

Δημήτρης Ασημακόπουλος: Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος δήλωσε από την πλευρά του πως όλη η αγορά ζητούσε ισχυρή αυτοδυναμία για να μπορέσει να εφαρμόσει πρόγραμμα ανάκαμψης της οικονομίας. Ζητεί από τη νέα κυβέρνηση να στρέψει το βλέμμα της στην πραγματική οικονομία και σημείωσε ότι θα συνεργαστεί με τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά και θα είναι κριτικά αντίθετη σε όποιες πράξεις θεωρεί ότι βλάπτουν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Γιάννος Γραμματίδης: «Tην κοπή του ομφάλιου λώρου μεταξύ των κομματικών μηχανισμών και των μηχανισμών του κράτους ώστε και οι αναζητούμενες μεταρρυθμιστικές δράσεις να έχουν πραγματικό αποτέλεσμα, αλλά και να υπάρχει συνέχεια στη λειτουργία του κράτους ανεξάρτητα από την εναλλαγή των πολιτικών κομμάτων στην εξουσία», σημείωσε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης και πρόσθεσε: «Συγχαίρουμε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου για την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας. Αναλαμβάνει μια ιστορική ευθύνη, αφενός να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την παρούσα οικονομική κρίση, αφετέρου να θέσει τις βάσεις για την Ελλάδα του 2020, για μια ανταγωνιστική Ελλάδα. Αυτό σημαίνει την ταυτόχρονη λήψη λελογισμένων μέτρων δημοσιονομικής σταθεροποίησης και μέτρων διαρθρωτικής προσαρμογής που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και είναι συνεπή με την αναγκαία προσαρμογή του παρόντος αναπτυξιακού προτύπου».

 Ελευθέριος Κούρταλης: Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών, Ελευθέριος Κούρταλης, ζήτησε άμεσα μέτρα για την τόνωση της αγοράς, τη στήριξη των μικρομεσαίων, αλλά και την ενίσχυση της παραγωγής, ώστε να δραστηριοποιηθούν δυναμικά με νέες επενδύσεις οι βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις. Ο κ. Κούρταλης εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου «για τη μεγάλη νίκη του στις εκλογές» και επισήμανε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος – μετά την ισχυρή πλειοψηφία που θα έχει η νέα κυβέρνηση – περιμένει άμεσα μέτρα για την τόνωση της αγοράς, τη στήριξη των μικρομεσαίων, αλλά και την ενίσχυση της παραγωγής».

 

  
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου