Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 01:11:12

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Ακίνητα 2016 Φορολογική Δήλωση 2016 Πανελλαδικές 2016 Αυτοκίνητο 2016 Εκλογές 2015 Ασφαλιστικό 2014 Εφεδρεία - Δημόσιο Καταθέσεις - Επενδύσεις Νέες καλλιέργειες Φορολογία 2014 Φωτοβολταϊκά 2014 Εκλογές 2012 Περαίωση 2011 Καλλικράτης 2011 Εκλογές στη ΝΔ Εκλογές 2010 Εθνικές εκλογές 2009 Χρήσιμες πληροφορίες Αποτελέσματα εκλογών Βρες που ψηφίζεις Ευρωεκλογές 2009 Healthy Way 2009 Healthy Way 2 Healthy Way Ήπειρος Ποσειδώνια Franchise ΧΡΗΣΤΙΚΑ EXPRESS YOURSELF ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΞΠΡΕΣ
 

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Εθνικές εκλογές 2009 arrow Ανατροπή... του πολιτικού τοπίου με θρίαμβο ΠΑΣΟΚ
Ανατροπή... του πολιτικού τοπίου με θρίαμβο ΠΑΣΟΚ
Πηγή: Express.gr
OΛIKH ανατροπή του πολιτικού σκηνικού προκαλεί το αποτέλεσμα των εκλογών. Οι Ελληνες πολίτες έδωσαν καθαρή λαϊκή εντολή στο ΠΑΣΟΚ για τη διαχείριση της κρίσης και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας. Στη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση το ΠΑΣΟΚ έλαβε ποσοστό υψηλότερο του 43% και διασφάλισε 159 έδρες στο Κοινοβούλιο, αποκτώντας ισχυρή αυτοδυναμία.

Στις χθεσινές εκλογές σημειώθηκε ποσοστό αποχής υψηλότερο του 30%.

Οικονομικοί κύκλοι τόνιζαν ότι κερδισμένη των εκλογών ήταν και η οικονομία, αφού αποτράπηκε το ενδεχόμενο αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης, σε μία περίοδο όπου οι επιχειρήσεις και το παραγωγικό δυναμικό της χώρας βρίσκονται στην «καρδιά της κρίσης».

Ο επιχειρηματικός κόσμος και οι φορείς της αγοράς αναμένουν με ενδιαφέρον τον σχηματισμό της κυβέρνησης από τον κ. Παπανδρέου και εν συνεχεία τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, οι οποίες θα δώσουν και το στίγμα της οικονομικής πολιτικής.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας σε μία κρίσιμη περίοδο και καλείται να σχεδιάσει και να εφαρμόσει οικονομική πολιτική η οποία θα πρέπει να ισορροπεί ανάμεσα στην επιτακτική ανάγκη για δημοσιονομική προσαρμογή και στην αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος ρευστότητας που «ταλαιπωρεί» την αγορά και απειλεί το παραγωγικό δυναμικό της χώρας και τις θέσεις απασχόλησης.

Ο νέος πρωθυπουργός της χώρας θα επιδιώξει σύντομα συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Μπαρόζο, προκειμένου να θέσει σε νέα βάση την υποχρέωση δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να ευνοείται από την συγκυρία που διαμορφώνεται στην Ε. Ε για σταδιακή μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων από το 2011 έως και το 2015.

Ο νικητής των εκλογών δήλωσε χθες ότι «ξεκινάμε το χτίσιμο για την Ελλάδα που μας αξίζει και που μπορούμε να έχουμε. Δεν υπάρχει ούτε μία μέρα για χάσιμο» και απηύθυνε προσκλητήριο σε κάθε Ελληνα και κάθε Ελληνίδα να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια και να γράψουν μαζί τις επόμενες σελίδες της ελληνικής ιστορίας.

Κάλεσε επίσης όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου που θέλουν να συμπορευτούν σε αυτή την πορεία να ενώσουν τις δυνάμεις και τις προσπάθειες σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα ώστε να δημιουργήσουν από κοινού την Ελλάδα που αξίζει στους πολίτες, μια Ελλάδα που, όπως είπε, «μπορούμε να πετύχουμε και θα το πετύχουμε».

Ο κ. Παπανδρέου εμφανώς συγκινημένος από το εκλογικό αποτέλεσμα, ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό «για την τιμή και την εμπιστοσύνη» που του έδειξε και υποσχέθηκε αλλαγή πορείας για τη χώρα και τη ζωή όλων των Ελλήνων.

«Ξεκινάμε όλοι μαζί μια εθνική προσπάθεια σε μια πορεία ανάταξης της χώρας, μια πορεία προόδου και δημιουργίας. Μοναδική μας πυξίδα σε αυτή την πορεία θα είναι ο πολίτης και μόνο ο πολίτης», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Φρόντισε, πάντως, να προσθέσει ότι η πορεία δεν θα είναι εύκολη, καθώς «θα χρειαστεί δουλειά» και διαβεβαίωσε ότι θα είναι πάντα ειλικρινής με τον λαό, πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο, με συλλογική προσπάθεια θα λυθούν όλα τα προβλήματα της χώρας. Oπως τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, δεν ζητεί ανοχή των πολιτών, αλλά συμμετοχή τους.

  
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου