Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 18:39:02

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Αυτοκίνητο 2016 arrow Μέτρα κατά των ανασφάλιστων οχημάτων
Μέτρα κατά των ανασφάλιστων οχημάτων
Πηγή: Express.gr
Περισσότερα από 250 εκατομμύρια ευρώ μπορεί να φέρει στα ταμεία του δημοσίου ο εντοπισμός των ανασφάλιστων αυτοκινήτων που επιχειρείται με την τροπολογία που περιέχει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση, καθώς τα ανασφάλιστα οχήματα εκτιμώνται ήδη σε περισσότερα από 1 εκατομμύριο.

Το διογκούμενο πρόβλημα των ανασφάλιστων οχημάτων αντιμετωπίζεται με τη διασταύρωση των στοιχείων που διατηρεί το υπουργείο Οικονομικών με αυτά της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών για τα οχήματα που είναι ασφαλισμένα.

Η τροπολογία προβλέπει ότι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα προχωρά στη διασταύρωση των στοιχείων των οχημάτων και όταν εντοπίζει περίπτωση που δεν υπάρχει η υποχρεωτική ασφαλιστική κάλυψη, θα αποστέλλει στον ιδιοκτήτη ειδοποιητήριο, με το οποίο θα τον καλεί, εντός οκτώ ημερών, είτε στην παροχή εξηγήσεων είτε στην προσκόμιση του ασφαλιστηρίου. Σε αυτή την περίπτωση όμως, που προχωρά στην έκδοση του ασφαλιστηρίου, ο ιδιοκτήτης οφείλει να καταβάλει παράβολο υπέρ του Δημοσίου 250 ευρώ.

Η οικονομική κρίση έχει επιτείνει το πρόβλημα των ανασφάλιστων οχημάτων προκαλώντας πρόσθετο πλήγμα στο Επικουρικό Κεφάλαιο, το οποίο το 2012 κατέβαλε 9,4 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις για ατυχήματα που προκάλεσαν ανασφάλιστα, ενώ είναι σημαντικές οι απώλειες για τις ασφαλιστικές εταιρείες και το Δημόσιο.

Η τροπολογία τονίζει ότι η υποχρέωση ασφάλισης υφίσταται διαρκώς από τη χορήγηση της άδειας κυκλοφορίας, χωρίς να εξαρτάται από την «εν τοις πράγμασι» κίνηση ή η λειτουργία του αυτοκινήτου. Σε περίπτωση κυκλοφορίας οχήματος, χωρίς την ασφαλιστική κάλυψη επιβάλλεται αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος για δέκα ημέρες με πράξη της Αστυνομικής Αρχής.

Επί προκλήσεως ατυχήματος από όχημα, αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια και επί υποτροπής για τρία χρόνια. Επίσης, προβλέπεται η επιβολή χρηματικού προστίμου, το οποίο βεβαιώνεται με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου ύψους 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου