Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 18:38:53

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Αυτοκίνητο 2016 arrow Τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα φορτηγά πρέπει να έχουν ABS
Τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα φορτηγά πρέπει να έχουν ABS
Πηγή: Express.gr


ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ με απόφαση του Δ'Α Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας από την Ιη Ιανουαρίου του 2014 η κυκλοφορία των μεγάλων οχημάτων που δεν φέρουν σύστημα ABS, δηλαδή αντιεμπλοκής των φρένων κατά την πέδηση.
Η απαγόρευση αφορά την κυκλοφορία, ταξινόμηση και μεταβίβαση των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων (λεωφορείων, φορτηγών και ρυμουλκούμενων οχημάτων) που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2003 από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων αυτών είναι υποχρεωμένοι έως τότε να τοποθετήσουν το σύστημα ABS, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να τα ακινητοποιήσουν, ενώ δεν θα μπορούν ούτε να τα μεταβιβάσουν. Για λόγους γενικού συμφέροντος οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν την προσφυγή της Πανελλαδικής Ένωσης Εισαγωγέων Αυτοκινήτων, καθώς και εισαγωγέων και εμπόρων μεταχειρισμένων οχημάτων, που ζητούσαν να ακυρωθεί η σχετική απόφαση του υπουργείου Μεταφορών. Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η εφαρμογή του μέτρου αυτού αποβλέπει στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, η οποία συνιστά λόγο «γενικού συμφέροντος, δυνάμενο να δικαιολογήσει περιορισμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων». 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου