Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 02:24:03

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Αυτοκίνητο 2016 arrow «Παρελθόν» από το 2013 το αυτοκόλλητο σήμα των τελών κυκλοφορίας
«Παρελθόν» από το 2013 το αυτοκόλλητο σήμα των τελών κυκλοφορίας
Πηγή: Express.gr
ΑΛΛΑΖΕΙ  από φέτος το καθεστώς για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας καθώς η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων δεν θα εκδώσει το γνωστό αυτοκόλλητο που τοποθετείται  στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου ενώ οι ιδιοκτήτες των ΙΧ θα πρέπει να αναζητήσουν από μόνοι τους τα σημειώματα πληρωμής στην ηλεκτρονική σελίδα του TAXISnet.

Σύμφωνα με το σχέδιο που θέτει σε εφαρμογή η ΓΓΠΣ, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ανατρέξουν στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του TAXISnet για να αναζητήσουν τα σημειώματα πληρωμής των τελών ΙΧ του 2013. Η ΓΓΠΣ θα ανακοινώσει το πότε θα ανοίξει η σχετική υπηρεσία ενώ ειδοποιητήρια, πιθανώς, θα αποσταλούν μόνο σε όσους έχουν κάνει χειρόγραφη φορολογική δήλωση. Σε κάθε περίπτωση οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα πρέπει να ανατρέξουν στην ειδική εφαρμογή που θα δημιουργηθεί στο TAXISnet όπου θα πληκτρολογούν τον αριθμό κυκλοφορίας οχήματος και θα λαμβάνουν έναν κωδικό πληρωμής. Με αυτόν τον κωδικό θα πληρώνουν τα τέλη στις τράπεζες. Το αποδεικτικό πληρωμής που θα λαμβάνουν θα αντικαταστήσει  το γνωστό αυτοκόλλητο σήμα.

Για την περίπτωση μη καταβολής των τελών κυκλοφορίας εξετάζονται αυστηρότερες ποινές. Οι αμελείς ιδιόκτητες ΙΧ θα κληθούν να πληρώσουν διπλή την άξια των τελών (όπως προβλέπει η νομοθεσία) ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να «μπλοκάρεται» η διαδικασία υποβολής της φορολογικής δήλωσης, η οποία είναι επίσης συνδεδεμένη με το TAXISnet. Σε κάθε περίπτωση, η ΓΓΠΣ θα εντοπίσει με διασταυρώσεις όσους δεν καταβάλλουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας και θα τους στείλει ηλεκτρονικά το πρόστιμο μέσω του TAXISnet.

Ήδη η ΓΓΠΣ σε συνεργασία με τις εφορίες ξεκινά σαρωτικούς έλεγχους για να εντοπίσει κατόχους ΙΧ αυτοκινήτων που δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2012. Εφόσον διαπιστωθεί οφειλή των τελών κυκλοφορίας, θα ειδοποιηθούν οι κάτοχοι των οχημάτων αυτών με την αποστολή σχετικών προσκλήσεων, προκειμένου να προσκομίσουν οποιοδήποτε δικαιολογητικό με το οποίο θα αποδεικνύεται ο λόγος για τον οποίο δεν οφείλονται ή έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματος. Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας, για τα τέλη κυκλοφορίας και το τυχόν πρόστιμο ευθύνονται όλοι οι συνιδιοκτήτες.

Φόροι στα ακίνητα

Σε διαχωρισμό των στοιχείων των ακινήτων περιουσιακών στοιχείων που έχουν δηλωθεί από τους έγγαμους φορολογούμενους προχωρά η ΓΓΠΣ, ώστε η εκκαθάριση του ΦΑΠ να γίνει ξεχωριστά για κάθε σύζυγο και να αποσταλούν δύο εκκαθαριστικά σημειώματα.  Το φθινόπωρο περισσότεροι από 200.000 φορολογούμενοι οι οποίοι κατείχαν την 1.1.2010 ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000  θα κληθούν να πληρώσουν το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του έτους 2010. Ο ΦΑΠ του 2010 θα υπολογιστεί με συντελεστές κλιμακούμενους από 0,1% έως και 2% , μετά την αφαίρεση του αφορολόγητου ποσού των 400.000 ευρώ. Ακολούθως περίπου 500.000 φορολογούμενοι με ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του έτους 2011. Ο ΦΑΠ του 2011 θα υπολογιστεί με συντελεστές κλιμακούμενους από 0,2% έως και 2%, μετά την αφαίρεση του αφορολόγητου ποσού των 200.000 ευρώ. Από τους φόρους αυτούς το υπουργείο Oικονομικών προσδοκά να εισπράξει 1 δισ. ευρώ εφέτος.

Του Στέλιου Κράλογλου


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου