Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 07:19:51

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Αυτοκίνητο 2016 arrow Υποχώρηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ
Υποχώρηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ
Πηγή: Express.gr

ΠΤΩΣΗ 6,9% σημείωσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Απρίλιο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου (ACEA). Συνολικά πωλήθηκαν 1,018 εκατ. αυτοκίνητα, με καταγραφή σημαντικών διαφορών μεταξύ των περισσότερων αγορών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι πωλήσεις σημείωσαν ανοδική πορεία σε Βρετανία (3,3%) και Γερμανία (2,9%), ενώ στον αντίποδα οι πωλήσεις στη Γαλλία υποχώρησαν κατά το εντυπωσιακό ποσοστό του 23,2%. Ανάλογη ήταν η εικόνα στην Ιταλία με πτώση πωλήσεων κατά 18% και στην Ισπανία όπου υποχώρησαν κατά 21,7%. Όπως ήταν φυσικό οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση εμφάνισαν και την υψηλότερη υποχώρηση πωλήσεων αυτοκινήτων. Στην Ελλάδα η μείωση έφθασε στο 56,7%, ακολουθούμενη από την Πορτογαλία με υποχώρηση κατά 41,7%.

Σημειώνεται ότι ο Απρίλιος είναι ο έβδομος διαδοχικός μήνας πτώσης πωλήσεων αυτοκινήτων στην ΕΕ, ενώ στους τέσσερις πρώτους μήνες του 2012 η υποχώρηση, σε ετήσια βάση, διαμορφώθηκε στο 7,5%. Μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών, η πρώτη στην Ευρώπη, η γερμανική Volkswagen (εταιρίες VW, Audi, Seat, Skoda) πούλησε τον Απρίλιο 250.023 αυτοκίνητα, παρουσιάζοντας μείωση της τάξης του 5,8%. Οι δύο άλλοι μεγάλοι γερμανικοί όμιλοι Daimler (Mercedes, Smart) και BMW παρουσιάζουν ωστόσο αύξηση κατά 0,1% (54.525 πωληθέντα αυτοκίνητα) και 2,6% (65.681 αυτοκίνητα) αντίστοιχα. Ύστερα από έναν ιδιαίτερα δύσκολο μήνα (τον Μάρτιο), η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία τον Απρίλιο παρουσίασε όσον αφορά την PSA Peugeot Citroen, δεύτερη στην Ευρώπη, αύξηση κατά 0,2%, με 129.576 πωλήσεις αυτοκινήτων, ενώ η Renault είχε μείωση κατά 15,1%, με 88.015 πωλήσεις νέων αυτοκινήτων. Η ιταλική Fiat κατέγραψε μείωση κατά 11,5%, με 73.906 πωλήσεις αυτοκινήτων.
 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου