Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, 16:35:16

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Αυτοκίνητο 2016 arrow Μείωση πωλήσεων κατά 1,4% το 2010 στις εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων
Μείωση πωλήσεων κατά 1,4% το 2010 στις εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων
Πηγή: Express.grΜΕΙΩΣΗ των πωλήσεων κατά 1,4% και σημαντική αύξηση κερδών το 2010 σε επιχειρήσεις ενοικιάσεων αυτοκινήτων δείχνει έρευνα της ICAP. Συνολικά στη χώρα εκτιμάται ότι υπάρχουν 2.500 επιχειρήσεις στον κλάδο, ωστόσο κυριαρχούν λίγες και κατά κύριο λόγο οι διεθνείς εταιρίες.

Αναφερόμενη στην εξέλιξη της ελληνικής αγοράς καθώς και στη διάρθρωσή της, η διευθύντρια Οικονομικών - Κλαδικών Μελετών της ICAP Group,  Σταματίνα Παντελαίου, επισήμανε: «Η συνολική αγορά των ενοικιάσεων αυτοκινήτων σε αξία παρουσίασε μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξης του 7% την περίοδο 2000-2010, καταγράφοντας ωστόσο δραστική επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης το 2008 και μικρή μείωση το 2009 και 2010. Αναφορικά με την ποσοστιαία συμμετοχή της κάθε κατηγορίας στο σύνολο της αγοράς, οι μακροχρόνιες μισθώσεις αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μερίδιο (περίπου 77%) έναντι των τουριστικών - βραχυχρόνιων ενοικιάσεων που κατέλαβαν το υπόλοιπο 23%. Οι 10 μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου καλύπτουν από κοινού το 70% περίπου της συνολικής αγοράς ενοικιάσεων αυτοκινήτων».

Ο σημαντικότερος προσδιοριστικός παράγοντας της ζήτησης για μακροχρόνιες μισθώσεις είναι η διάδοση του θεσμού του εταιρικού αυτοκινήτου, σε συνδυασμό με την τάση του outsourcing.
Στα πλαίσια της συγκεκριμένης μελέτης συντάχθηκε ομαδοποιημένος ισολογισμός από 53 αντιπροσωπευτικές επιχειρήσεις του κλάδου για τις χρήσεις 2009 και 2010. Ελαφρά μείωση 1,4% καταγράφουν οι συνολικές πωλήσεις το 2010 σε σχέση με το 2009, ενώ το μικτό κέρδος μειώθηκε επίσης κατά 4,2%. Ωστόσο, τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν σημαντικά, γεγονός που οδήγησε σε μεγάλη βελτίωση (27,1%) των λειτουργικών αποτελεσμάτων το 2010. Σχετικά με το τελικό καθαρό αποτέλεσμα, υπήρξε σημαντική αύξηση των κερδών, γεγονός που οφείλεται κατά κύριο λόγο στη σημαντική άνοδο των μη λειτουργικών εσόδων. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου