Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019, 12:14:44

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Αυτοκίνητο 2016 arrow «Τα δημόσια ΚΤΕΟ σύντομα θα κλείσουν»
«Τα δημόσια ΚΤΕΟ σύντομα θα κλείσουν»
Πηγή: Express.gr


AΠOΦAΣIΣMENOΣ να προχωρήσει στο κλείσιμο των δημόσιων ΚΤΕΟ και μάλιστα άμεσα εμφανίζεται ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης. Σε συνάντηση που είχε στη Βουλή με κοινοβουλευτικούς συντάκτες χαρακτήρισε παρωχημένα τα συγκεκριμένα κέντρα και τόνισε ότι θα κλείσουν, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποια θα είναι η τύχη των εργαζομένων σε αυτά.
Σε ερώτηση αν θα προλάβει ο ίδιος να προχωρήσει στην ενέργεια αυτή, δεδομένου ότι σε περίπου δύο μήνες αναμένονται οι εκλογές, ο κ. Βορίδης εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα προλάβει.

Στην Ελλάδα λειτουργούν σήμερα 59 δημόσια ΚΤΕΟ και 130 ιδιωτικά. Τα δεύτερα φαίνεται πως κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των ιδιοκτητών αυτοκινήτων, παρά το γεγονός πως είναι λίγο ακριβότερα, καθώς τηρούνται σε μεγάλο βαθμό οι ώρες των ραντεβού και γενικότερα το περιβάλλον είναι πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό. Βάσει εκτιμήσεων, ο ετήσιος τζίρος των ΙΚΤΕΟ υπερβαίνει τα 40 εκατομμύρια ευρώ.
Πάντως, το πρόβλημα των ανέλεγκτων αυτοκινήτων συνεχίζει να προβληματίζει το υπουργείο, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις ένα στα τρία δεν έχει περάσει από τον τεχνικό έλεγχο και το φαινόμενο αυτό παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα λόγω της οικονομικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι από το σύνολο των 7,9 εκατομμυρίων αυτοκινήτων που φαίνονται καταχωρημένα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών, τα 2,5 εκατομμύρια δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ απολεσθέντα έσοδα για το Δημόσιο.
Ο τεχνικός έλεγχος οχημάτων από ιδιωτικά ΚΤΕΟ θεσμοθετήθηκε τον Νοέμβριο του 2001, όταν συνειδητοποιήθηκαν οι μεγάλες δυνατότητες βελτίωσης της επικρατούσας κατάστασης στον χώρο. Παράλληλα, θεσμοθετήθηκε η υποχρέωση των δημόσιων ΚΤΕΟ, τα οποία ανήκουν στις περιφέρειες, να προχωρήσουν στις απαραίτητες διαδικασίες για την κατά ISO διαπίστευσή τους.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου