Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, 07:45:10

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Αυτοκίνητο 2016 arrow Ο Ιαβέρης συμβουλεύει πώς να κινούνται οι οδηγοί στους χιονισμένους δρόμους
Ο Ιαβέρης συμβουλεύει πώς να κινούνται οι οδηγοί στους χιονισμένους δρόμους
Πηγή: Express.gr

 Το λευκό πέπλο που σκεπάζει πολλές περιοχές της χώρας, δημιουργεί προβλήματα και στην κίνηση των οχημάτων. Οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να περιορίσουν τη χρήση του αυτοκίνητου.

    Ο βετεράνος οδηγός αγώνων αυτοκίνητου, Ιαβέρης, μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και δίνει συμβουλές για την ασφαλή κίνηση σε χιονισμένο δρόμο. «Καταρχάς πρέπει να αποφύγουν να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους, όσοι δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι. Μην ξεχνάμε ότι ο οδηγός έχει μεγάλη ευθύνη στη περίπτωση που συμβεί ένα ατύχημα. Η κατάλληλη προετοιμασία περιλαμβάνει την εκπαίδευση του οδηγού, καθώς και την ανάλογη προετοιμασία του αυτοκίνητου».

    Σύμφωνα με τον Ιαβέρη, τα μυστικά της ασφαλούς οδήγησης σε χιονισμένο δρόμο είναι:

    «Η πρώτη κίνηση του οδηγού είναι να βάλει τις κατάλληλες αλυσίδες στους κινητήριους τροχούς. Ελπίζω να γνωρίζει πώς μπαίνουν οι αλυσίδες και να μην ταλαιπωρηθεί. Μόλις βρεθεί στον χιονισμένο δρόμο πρέπει να κάνει μαλακές κινήσεις και να κρατάει μεγάλες αποστάσεις από τα άλλα οχήματα. Η χαμηλή πρόσφυση του δρόμου, λόγω του χιονιού, δεν συγχωρεί λάθη».

    Η κίνηση στο χιόνι κρύβει πολλές κακοτοπιές. Τι θα κάνει ο οδηγός αν το προπορευόμενο όχημα σταματήσει απότομα, ή πώς θα ελέγξει την κίνηση του αυτοκίνητου στην κατηφόρα;

    «Η βασική αρχή είναι μικρή ταχύτητα και να αποφύγεις τη χρήση του φρένου. Μόλις πατήσεις το φρένο, το αυτοκίνητο ξεφεύγει από την πορεία του και αυξάνονται κατακόρυφα οι πιθανότητες να γίνει ατύχημα. Βάζουμε δεύτερη, η τρίτη σχέση, στο κιβώτιο ταχυτήτων και πατάμε μαλακά το γκάζι» λέει ο Ιαβέρης.

    Όσο για τη νύχτα, που η θερμοκρασία πέφτει ακόμη περισσότερο και προκειμένου να μην παγώσουν βασικά «εργαλεία» του οχήματος, ο οδηγός πρέπει να σηκώσει τους υαλοκαθαριστήρες και να ρίξει ειδικό σπρέι στις κλειδαριές. Αν, δε, τα τζάμια καλυφθούν με χιόνι ή πάγο, πρέπει να χρησιμοποιήσει την ξύστρα και σε καμία περίπτωση να μη χτυπήσει το τζάμι με αιχμηρά αντικείμενα.

    Για την περίπτωση, που δεν ήταν διαθέσιμο το ειδικό σπέι, για να ξεπαγώσουν οι κλειδαριές συνιστάται ρίψη ζεστού νερού. «Βάζουμε το κλειδί στην κλειδαριά και προσπαθούμε με μαλακές κινήσεις να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός της» συμβουλεύει ο Ιαβέρης.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου