Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 06:16:24

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Αυτοκίνητο 2016 arrow Πτώση 2,5% σημείωσαν οι τιμές των αυτοκινήτων στην ΕΕ
Πτώση 2,5% σημείωσαν οι τιμές των αυτοκινήτων στην ΕΕ
Πηγή: ΑΠΕ  26/07/11-15:08

Οι τιμές των αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 2,5% σε πραγματικούς όρους το 2010 στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 3,8%.

Αυτό προκύπτει από την τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τις τιμές των αυτοκινήτων στην Ευρώπη όπου μεταξύ άλλων διαπιστώνεται ότι ελαφρά σύγκλιση εμφάνισαν επίσης οι τιμές καταλόγου των καινούργιων αυτοκινήτων.

«Αυτές οι μακροπρόθεσμες τάσεις των τιμών επιβεβαιώνουν την περσινή απόφαση της Επιτροπής σύμφωνα με την οποία δεν δικαιολογείται πλέον η ύπαρξη ειδικών κανόνων ανταγωνισμού για την πώληση καινούργιων αυτοκινήτων» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα σε 24 συνολικά χώρες της ΕΕ κατεγράφη μείωση των πραγματικών τιμών των αυτοκινήτων.
Σε δύο άλλες χώρες οι τιμές παρέμειναν σταθερές (+0,2% στην Ιταλία και τη Μάλτα), ενώ αυξήθηκαν στην Πορτογαλία (+2,6%).

Ωστόσο, στην περίπτωση της Πορτογαλίας, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη χώρα αυτή είχε καταγραφεί το προηγούμενο έτος μια μεγαλύτερη από τον μέσο όρο μείωση των πραγματικών τιμών των αυτοκινήτων (-6,7%) προς όφελος των αγοραστών.

Η πτώση των πραγματικών τιμών ήταν ιδιαίτερα σημαντική στη Σλοβακία (-17,4%), τη Βουλγαρία (-13,5%), τη Σλοβενία (-11,6%) και την Τσεχική Δημοκρατία (-9,0%).

Στην Πολωνία κατεγράφη μείωση κατά 5,6%.
Σε ό,τι αφορά τις μεγάλου μεγέθους αγορές, η μείωση των πραγματικών τιμών ήταν περισσότερο σημαντική στο Ηνωμένο Βασίλειο (?3,7%), ενώ οι μειώσεις των τιμών ήταν περισσότερο συγκρατημένες στη Γερμανία, την Ισπανία και τη Γαλλία (-1,9%, -1,6% και -0,9%, αντιστοίχως).

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωσή της ότι «μείωση των πραγματικών τιμών των αυτοκινήτων στο σύνολο της ΕΕ παρατηρείται σταθερά εδώ και μία δεκαετία τουλάχιστον, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ κατασκευαστών στην αγορά νέων αυτοκινήτων λειτουργεί ικανοποιητικά».

Επίσης η Επιτροπή αναφέρει ότι οι πραγματικές τιμές για υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης, οι οποίες κατά την τελευταία δεκαετία είχαν αυξηθεί σε ποσοστό υψηλότερο από το γενικό επίπεδο του πληθωρισμού, δεν σημείωσαν αύξηση το 2010 Τέλος ο Χοακίν Αλμούνια, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής αρμόδιος για την πολιτική ανταγωνισμού, δήλωσε σχετικά τα εξής: «Είναι θετική η διαπίστωση ότι οι καταναλωτές στην Ευρώπη ωφελούνται από τον ανταγωνισμό στις αγορές πώλησης νέων αυτοκινήτων και ότι οι τιμές που καλούνται να καταβάλουν εξακολουθούν να μειώνονται σημαντικά σε πραγματικούς όρους.

Το γεγονός ότι οι αποκλίσεις των τιμών μεταξύ των κρατών μελών περιορίστηκαν περαιτέρω αποτελεί θετική ένδειξη για την ύπαρξη διασυνοριακού ανταγωνισμού.
Είμαι επίσης εξαιρετικά ικανοποιημένος από το γεγονός ότι, για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία, οι πραγματικές τιμές για υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης στο σύνολο της ΕΕ έπαυσαν να αυξάνονται, πράγμα που φανερώνει ότι ο κλάδος έχει κατανοήσει τους νέους κανόνες του παιγνιδιού».


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου