Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 21:33:18

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Αυτοκίνητο 2016 arrow Η καθυστέρηση έκδοσης της ΚΥΑ για την απόσυρση «μηδένισε» τις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων
Η καθυστέρηση έκδοσης της ΚΥΑ για την απόσυρση «μηδένισε» τις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων
Πηγή: Express.gr
ΣTO «κόκκινο» βρίσκεται ο κλάδος του αυτοκινήτου. Τον Ιανουάριο, οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων κατέγραψαν μείωση 60,5% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2010 εκδόθηκαν 28.911 νέες άδειες κυκλοφορίας για επιβατικά αυτοκίνητα, ενώ οι ταξινομήσεις τον πρώτο μήνα του 2011 μειώθηκαν σε 11.415 αυτοκίνητα.
Συνολικά 13.562 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά τον Ιανουάριο εφέτος, παρουσιάζοντας μείωση 58,6% σε σύγκριση την αντίστοιχη περίοδο του 2010, έναντι αύξησης 24,9% που είχε σημειωθεί τον Ιανουάριο του 2010 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009.
Η ταξινόμηση νέων μοτοσικλετών (άνω των 50 cc) κατά τον Ιανουάριο του 2011 αφορούσε 3.429 μονάδες έναντι 3.957 μονάδων το 2010, παρουσιάζοντας μείωση 13,3%. Υποχώρηση 10,2% είχε παρουσιάσει και τον Ιανουάριο του 2010 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009.

Την επίσπευση των διαδικασιών για την εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης των οχημάτων ζητεί ο κλάδος εμπορίας αυτοκινήτων, προκειμένου να υπάρξει ενίσχυση των πωλήσεων, αν και οι προσδοκίες δεν είναι μεγάλες.
Αν και το μέτρο αποτελεί νόμο του κράτους από τα μέσα Δεκεμβρίου, ακόμη δεν έχει εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα ορίζει τις διαδικασίες της απόσυρσης. Πηγές του Yπουργείου Οικονομικών δεν αποκλείουν η απόφαση να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, έτσι ώστε να υπογραφεί από τα συναρμόδια Yπουργεία Οικονομικών, Υποδομών και Περιβάλλοντος και να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Σημειώνεται, πάντως, ότι η έκδοση της απόφασης «κολλάει» στο Yπουργείο Περιβάλλοντος.
 
Πάντως, ακόμη και αν υπογραφεί και δημοσιευτεί η απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την ερχόμενη εβδομάδα, το μέτρο δεν πρόκειται να εφαρμοστεί πριν από τα τέλη Φεβρουαρίου, αφού ο νόμος προβλέπει ότι η εφαρμογή του θα αρχίσει δέκα ημέρες μετά τη δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου