Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 21:54:06

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Αυτοκίνητο 2016 arrow Σε ακινησία έθεσαν τα οχήματά τους περίπου 10.000 Θεσσαλονικείς
Σε ακινησία έθεσαν τα οχήματά τους περίπου 10.000 Θεσσαλονικείς
Πηγή: Express.gr
 ΠEPIΠOY 10.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν σε προσωρινή ακινησία των οχημάτων τους, αδυνατώντας να καλύψουν τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας, αλλά και το κόστος συντήρησης και κυκλοφορίας. Μετά την περσινή «έκρηξη» που προκλήθηκε στις εφορίες από την κατάθεση 14.000 πινακίδων, εξαιτίας των αυξήσεων που είχαν ανακοινωθεί τότε για τα τέλη κυκλοφορίας του 2010 στα παλαιότερα οχήματα, εφέτος σειρά πήραν οι ιδιοκτήτες ακόμη και σχετικά καινούργιων αυτοκινήτων, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τους προϊσταμένους των ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης, παρόλο που ο αριθμός των πινακίδων που κατατέθηκαν εφέτος είναι περίπου 10% - 40% μικρότερος από πέρσι, εντούτοις είναι πολύ μεγαλύτερος από όλες τις προηγούμενες χρονιές.  Εφέτος, μέχρι και τη λήξη της προθεσμίας, προχώρησαν σε προσωρινή ακινησία του οχήματος καταθέτοντας τις πινακίδες περίπου 10.000 άτομα, ενώ πέρσι είχαν ξεπεράσει τις 14.000.

Την αμέσως προηγούμενη χρονιά, το 2008, δεν είχαν κατατεθεί για ακινησία περισσότερες από 6.000 πινακίδες. Ενδεικτικά, στη Ζ'Α_ ΔΟΥ εφέτος κατατέθηκαν 1.150 πινακίδες κυκλοφορίας (περίπου 1.800 είχαν παραδοθεί πέρσι), στη ΔΟΥ Νεαπόλεως πάνω από 1.380 (1.600 πέρσι), στη ΔΟΥ Ιωνίας 1.040 (1.450 πέρσι), ενώ στις υπόλοιπες ΔΟΥ παραδόθηκε μεγάλος αριθμός πινακίδων, μειωμένος όμως σε σύγκριση με την περσινή χρονιά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις εφοριακών αλλά και εμπόρων της αγοράς αυτοκινήτου, εκτός από τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας ειδικά στα νέα οχήματα ακόμη και χαμηλού κυβισμού, οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θέλησαν να απαλλαγούν από το συνολικό κόστος συντήρησης (ασφάλεια, τέλη, συνεργεία), αλλά και κυκλοφορίας τους (καύσιμα), που έχει εκτιναχτεί στα ύψη. Σε πολλές περιπτώσεις, πολίτες προχώρησαν σε προσωρινή ακινησία του δεύτερου οχήματος της οικογένειας, το οποίο πλέον αδυνατούν να συντηρήσουν.

 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου