Σάββατο, 27 Απριλίου 2019, 05:22:59

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ arrow Αυτοκίνητο 2016 arrow Υπερδιπλάσιος δασμός στα μεταχειρισμένα Ι.Χ. που εισάγονται από Ε.Ε.
Υπερδιπλάσιος δασμός στα μεταχειρισμένα Ι.Χ. που εισάγονται από Ε.Ε.
Πηγή: Express.gr
ΣE δεινή θέση έχει περιέλθει τα τελευταία δύο χρόνια η αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της Βόρειας Ελλάδας, ενώ οι επιχειρηματίες του κλάδου απειλούνται με πολλά «λουκέτα» μέσα στο 2011. Oπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εισαγωγέων Εμπόρων Μεταχειρισμένων Αυτοκινήτων Βορείου Ελλάδος, Δημήτρης Βενετόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου, είναι «μεγάλη αδικία» για τους εμπόρους ο νέος νόμος που προώθησε η κυβέρνηση και ο οποίος από την 1η Ιανουαρίου 2011 υπερδιπλασιάζει τους δασμούς για την εισαγωγή στη χώρα μας αυτοκινήτων παλαιότερης τεχνολογίας.

«Με την αλλαγή της νομοθεσίας η κυβέρνηση βοηθά τα καινούργια αυτοκίνητα και καθιστά απαγορευτική για εμάς την εισαγωγή μεταχειρισμένων», υπογράμμισε ο κ. Βενετόπουλος, τονίζοντας ότι το κράτος «τιμωρεί» με την παραπάνω ρύθμιση τα παλαιά αυτοκίνητα. «Oι οδηγίες euro-4 και euro-5 είναι ορισμένοι κανόνες που έχουν θεσπισθεί από την Ε.Ε. όσον αφορά τα επιτρεπόμενα όρια καυσαερίων που εκπέμπουν οι κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η οδηγία euro-4 που ισχύει από Οκτώβριο του 2006 και η οδηγία euro-5 που ισχύει από τον Οκτώβριο του 2009 υποχρεώνουν τις κατασκευάστριες εταιρίες να συμμορφωθούν με αυτές. Από 1/1/2011 θα μπορούν να εκτελωνίζονται μόνο euro-5 ενώ τα euro-4 τιμωρούνται με σχεδόν διπλασιασμό των τελών ταξινόμησης», επισήμανε, δίνοντας ως παραδείγματα τα αυτοκίνητα euro-4 1.400 και 1.600 κυβικών, για τα οποία το τέλος ταξινόμησης εκτοξεύεται στο 27% και στο 45% αντίστοιχα.

«Αυτό που ζητάμε από την κυβέρνηση είναι το πάγωμα του μέτρου για τα επόμενα δύο χρόνια, μέχρι να εξομαλυνθεί σταδιακά η κατάσταση στην αγορά, γιατί δεν υπάρχουν σήμερα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που να έχουν τις προδιαγραφές euro-5 στην ευρωπαϊκή αγορά λόγω του ότι τώρα μόλις άρχισε η κυκλοφορία τους», επισήμανε. Oσον αφορά την κατάσταση στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, ο κ. Βενετόπουλος υπογράμμισε πως οι επιχειρήσεις του κλάδου οδηγούνται «με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο». Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι περίπου το 10% των εμπόρων στη Βόρεια Ελλάδα έχει βάλει «λουκέτο» μέσα στο 2010, ενώ η κατάσταση προβλέπεται να επιδεινωθεί το επόμενο έτος. «Εάν δεν πάρουμε την παράταση των δύο ετών θα κλείσουν πάνω από 3.000 επιχειρήσεις, με τις συνέπειες που όλοι γνωρίζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου